CK Pohoda Itálie Zájezd č. RE/IT402-20

Ligurská Riviéra - Perla Itálie

Itálie

Krásný zájezd na jeden z nejhezčích úseků italského pobřeží, do oblasti Ligurie,…

10Počet dnů:

28.08.2020Termíny od:

16 490 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Krásný zájezd na jeden z nejhezčích úseků italského pobřeží, do oblasti Ligurie, za poznáním azurových vod Zálivu básníků, jedinečného Cinque Terre, zapadlého opatství San Frutuoso v hluboké zátoce s magickou atmosférou nebo Camogli, což v místním dialektu znamená "dům manželek". Svět "sám pro sebe" je pak Portofino, kde pravidelně tráví dovolenou největší světové celebrity. Nezapomeneme na Janov, který nadchne vedle milovníků historie také příznivce života pod mořskou hladinou. Pohodový zájezd do jednoho z nejmenších italských regionů s krásnými výhledy z útesů, vůní moře, bazalky a chutí zdejšího jedinečného pesta.

Zájezd provází Mgr. Petra Pavlíková

Lerici – Janov - Camogli - San Frutuoso - Portofino – Santa Margarita – Portovenere - Cinque Terre – Vernazza – Riomaggiore – La Spezia – Lucca - Pisa

Z LIGURIE POD TOSKÁNSKÉ SLUNCE

POBŘEŽÍ CINQUE TERRE

Orientační ceny vstupného: Rapallo- Fruttuoso-Portofino lodní lístek cca 18 €/zpáteční

Janov - Bigo 4 €

Janov - námořní muzeum 3,50 €

Janov - akvárium 23 € (18 € skupinové)

Janov - hrad 4 €

Cinque Terre card - každá zastávka 4€

Portovenere - lodní lístek cca 20 €

San Fruttuoso vstupné 6 €

Kapesné: dle individuálního zájmu o návštěvu památek doporučujeme na vstupy cca 90 €

Doporučujeme: magická atmosféra opatství San Frutuoso
pastelové domy zdobené lasturami v Camogli
svět "sám pro sebe" v Portofino
plavba podél skalnatého pobřeží Cinque Terre

Ubytování: ano

Hotel*** s výbornou polohou v přímořském městečku Viareggio u krásné promenády a v těsné blízkosti pláže – 2lůžk. klim. pokoje s příslušenstvím, Sat TV. Snídaně jsou podávány formou italského slaného a sladkého bufetu, 3 chodové večeře servírované

hotel***

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 28.08. - 06.09. odjezd A, B, L

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Ve podvečerních hodinách odjezd z republiky (hranice z ČR v cca 22:30 hod).
2. den:Ráno příjezd na pobřeží Ligurie, návštěva a prohlídka LERICI , domy pastelových barev, majestátní hrad s jedinečnými výhledy na záliv a celé pobřeží. Tento pruh země okolo Zálivu básníků si oblíbili angličtí spisovatelé, např: Yeats a D.H.Lawrence, promenáda, bude čas i na ranní italskou kávu. Odjezd do přímořského letoviska do hotelu, ubytování, moře, krásná promenáda, individuální volno.
3. den:Pobyt u moře, individuální volno.
4. den:Celodenní výlet do JANOVA , centrum Ligurie, město vtěsnané mezi moře a hory, spojené s K. Kolumbem. Procházka a prohlídka historického centra slavné středověké námořní republiky, třída Via Garibaldi s nádhernými paláci (UNESCO), kostely, Dóžecí palác, katedrála San Lorenzo s románským průčelím, Kolumbův rodný dům u brány Porta Soprana, renesanční Strada Nuova, historický přístav Porto Antico , možnost návštěvy slavného obřího mořského akvária. Na závěr lodní výlet po pobřeží Levantské riviéry do jednoho z nejhezčích rybářských městeček CAMOGLI , příkré zelené svahy ligurských Apenin, středověké výškové domy pastelových barev zdobené lasturami, malé restaurace s vůní připravovaných ryb.
5. den:Pobyt u moře, individuální volno.
6. den:Poloostrov Portofino . Lodní výlet do malebné zátoky se středověkým klášterem SAN FRUTUOSO , po prohlídce bývalého opatství možnost koupání ve smaragdové vodě Ligurského moře. Pokračujeme do PORTOFINA , nejluxusnějšího přístavu a letoviska v zemi i celém Středomoří. Možná, že právě díky svému složitému přístupu se toto exkluzivní letovisko stalo úkrytem pro spisovatele, jako byli Guy de Maupassant a Truman Capote či hollywoodské celebrity. O tom, jaké klientele Portofino slouží, nás přesvědčí pohled na pyšné jachty kotvící v zálivu. Nostalgická atmosféra městečka SANTA MARGARITA , projdeme se po palmové promenádě i exotickým parkem Villy Durazzo, prohlídka, barokní kostely.
7. den:Oblast útesů mezi Levanto a La Spezia. Přejezd do přístavu La Spezia , lodní výlet Zátokou básníků na rozhraní Tyrhénského a Ligurského moře, prohlídka malebného středověkého městečka PORTOVENERE , jehož panorama s nádherným románským kostelem a tajemnou citadelou nad mořem se stalo srdcovou záležitostí například pro lorda Byrona, příkré křivolaké uličky, hradby, útesy a výrobny pravého ligurského pesta, maličký přístav a velké množství historie. Vyhlídková plavba podél chráněného skalnatého pobřeží CINQUE TERRE (UNESCO), jeden z pokladů Itálie (oblast je dostupná pouze vlakem, lodí cca 20 €), Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza a Monterosso. Výlet vlakem do malebných městeček VERNAZZA a RIOMAGGIORE , vycházka v oblasti těchto úchvatných vesnic balancujících na samém okraji závratných útesů. Večer procházka centrem přístavního města LA SPEZIA a odjezd domů.
8. den:Pobyt u moře , individuální volno. Pro zájemce je připraven celodenní fakult. výlet. Navštívíme starobylé město LUCCA , historické centrum obklopené hradbami, za kterými budeme obdivovat krásné stavební památky, z nichž jedna z nejznámějších je původně římské Amfiteatrální náměstí - velkolepý dóm San Martino, kostel San Michele in Foro, rodný dům G. Pucciniho. Uvědomíme si noblesní atmosféru tohoto kdysi velmi bohatého města. Následuje PISA, město proslulé svou šikmou věží, náměstí Campo dei Miracoli (Pole zázraků), katedrála, baptisterium, Camposanto. Návrat na pobřeží k moři.
9. den:Pobyt u moře , individuální volno.V pozdních odpoledních hodinách odjezd do republiky.
10. den:Předpokládaný návrat do ČR v ranních hodinách.
Itálie - Cinque Terre - Riomaggiore Itálie - Ligurská riviéra Itálie - Ligurská riviéra - Portovenere Itálie - Portovenere, Cinque Terre Itálie - Rapallo Poznávací zájezd Itálie - Camogli - bazilika Santa Maria Assunta Poznávací zájezd Itálie - Cinque Terre Poznávací zájezd Itálie - Janov - katedrála St. Lawrence Poznávací zájezd Itálie - Janov - Porto Antico Poznávací zájezd Itálie - Ligurská riviéra Poznávací zájezd Itálie - Vernazza Poznávací zájezd Itálie - Vernazza

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : Dospělá osoba - First minute - Doobsazení pro ženu
  • : Dospělá osoba - First minute - Dvoulůžkový pokoj
  • : Dospělá osoba - First minute - Jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 7x polopenzi,
  • 7x ubytování v hotelu*** - 2lůžk.pokoje s klim. a příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 4000 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • fakult. výlet 8. den 480 Kč/os. (min. 20 účastníků),
  • fakultativní a lodní výlety a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 330 Kč
  • plážový servis cca 9 € os/den,
  • pobytovou taxu,
  • vstupné,

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí