CK Pohoda Indie Zájezd č. RE/IND316-20

Indie - Toulky Rádžasthánem, Ágra A Váránasí

Indie

Velkolepý okruh za poznáním exotické tváře Indie s Janou Křížovou, pro kterou je…

18Počet dnů:

02.03.2020Termíny od:

61 690 Kč Cena od:

18 - denní zájezd

Velkolepý okruh za poznáním exotické tváře Indie s Janou Křížovou, pro kterou je tato země druhým domovem. Společně poznáme duchovní život, posvátná místa a skutečné klenoty z minulosti - mimořádné pozůstatky rádžů, honosné kupecké rezidence, džinistické chrámy, staré pevnosti. Okruh nás zavede k jedinečným památkám "Zlatého" trojúhelníku, k překrásným městům a palácům v pohádkovém kraji Rádžasthán, které vypráví příběhy o lásce, hrdinství a bohatství. K návštěvě země bezpochyby patří i posvátné Váránasí a proslulý chrámový komplex v Khadžuráho. Okruh obohatíme o bývalé královské město Chittorgarh, město duchů Fatehpur Sikri. Navštívíme zapomenuté paláce a chrámy malebného Órchha, poušť Thár, kde západ slunce na dunách bude opravdovým zážitkem, stejně tak i hinduistický svátek barev Hólí, který si užijeme v jednom z nejromantičtějších měst Indie v Udaipuru.

Zájezd provází Ing. Jana Křížová, garance skupiny max. 12 osob

Dillí - Bíkánér – Déšnók - Džaisalmér - Poušť Thár - Džódhpur - Np Kumbhalgarh - Ranakpur - Udaipur – Chittorgarh - Džajpur - Fatehpur Sikri - Ágra - Órchha - Khadžuráho - Váránasí - Sarnáth

OKRUH INDIÍ ZA VELKOLEPÝMI PAMÁTKAMI

A SVÁTEK BAREV HÓLÍ

Orientační ceny vstupného: Pevnost Bikanér 400 INR
palác Lalgarh 200 INR
pevnost Jaisalmer 450 INR
pevnost Jodhpur 600 INR
Jaswant Thada 100 INR
Kumbhalgarh 600 INR
palác v Udaipuru 350 INR
pevnost Amber 500 INR
městský palác v Jaipuru 700 INR
Hawa Mahal 250 INR
Džantar Mantar 250 INR
Fatehpur Sikri 610 INR
Taj Mahal 1300 INR
Červená pevnost v Agře 600 INR
hrobka sultána Akhbara 250 INR
Khadžuráho 600 INR
archeologický areál Sarnáth 250 INR
Archeologické muzeum 10 INR
Červená pevnost v Dillí 600 INR
Kutub Minar 500 INR
Humájúnova hrobka 500 INR



Ceny vstupů se často skokově mění.
Počítejte s možností dodatečného přikoupení povolení fotografovat či natáčet na video v interiérech. Tato částka se pohybuje podle významnosti objektu od 20 -200 rupií. Vstupy u státních památek bývají většinou 500 Rs. Nejdražší položkou je Tádž Mahal, který stojí 1500 Rs.

Celkově počítejte na vstupy cca 125 Euro.

Kapesné: Dle individuálního zájmu o návštěvu památek cca 125 Euro na vstupné, cca 30 Euro na bakšišné + cca 20 Euro/den na běžnou útratu, stravu a osobní potřebu. V případě zájmu o fakultativní výlety, nákupy drahých předmětů (koberce, šperky atd.) počítejte s větší finanční rezervou.


V Indii je zvykem věnovat za veškeré poskytnuté služby – (nosiči v hotelu, řidič v autobusu, místní průvodci, apod.) spropitné – bakšišné, které se pro náš zájezd bude pohybovat okolo 30 Eur/os. Bývá zvykem, že průvodce bakšišné vybere na začátku zájezd a poté ho předává za celou skupinu

Vstupní vízum: turistické vízum do Indie 2300 Kč, o potřebných formalitách budeme včas informovat

Očkování: při vstupu do Indie není vyžadováno žádné povinné očkování

Doporučujeme: U většiny chrámů, mešit se musí všichni návštěvníci zouvat. Někteří turisté raději vozí staré ponožky nebo návleky, které jim nevadí po dni zahodit. Upozorňuji, že v některých chrámech vyžadují úplně bosé nohy!!
• Nepijte vodu z vodovodu, doporučujeme kupovat vodu balenou, můžete tak předejít zažívacím potížím. Stejně tak se vyvarujte přílišnému míchání různých jídel a hlavně jídel silně kořeněných
• Vzhledem k tomu, že Indové mají zcela odlišnou mentalitu od té naší, buďte, prosím, tolerantní a respektujte tento fakt. Berte jej jako součást poznávání jejich země.
• Zejména indické pojetí času nám může někdy působit potíže.
• Indové jsou značně spontánní, přátelští a družní. Jednání je obvykle velmi srdečné a vstřícné. Bohužel se naučili na turisty pohlížet jako na boháče s naditou peněženkou. Za sebemenší službu vyžadují bakšiš a výjimečně se dokáží i nepříjemně prosazovat. Zvlášť v některých objektech se můžete setkat s množstvím především dětí prodávajících drobné suvenýry, které jsou velmi neodbytné. Prosíme v těchto případech o trpělivost a pochopení.
• Fotografování venku nebývá omezené, v některých interiérech, zvláště v chrámech je zakázáno. Někdy je možné si zakoupit na místě povolení k fotografování. Buďte taktní a opatrní při fotografování místních lidí. Ti často za vyfotografování požadují bakšiš.

Ubytování: ano

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Nástupní místa: 02.03. – 20.03. Odlet L2, L3

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odlet s průvodcem z Prahy do Dillí.
2. den:Po půlnoci přílet do Dillí, transfer do hotelu. Snídaně a celodenní prohlídka DILLÍ – největší mešita v Indii Páteční mešita – Džámí masdžid, Červená pevnost (UNESCO), procházka po náměstí Chandi Chowk, Rádžghát – místo zpopelnění Mahátmy Gándhího, impozantní Kutub Minár (UNESCO) - největší cihlový minaret světa a komplex budov, které jsou ukázkou raně afgánské architektury, baháistický Lotosový chrám - krásná stavba v podobě rozvíjejícího se lotosového květu. Humájúnova hrobka (UNESCO) - jedinečná ukázka Mughalské architektury, předchůdce Tádž Mahalu, moderní památník Indická brána aj. Večer fakult. návštěva sound & light show v Červené pevnosti. Návrat do hotelu na nocleh.
3. den:Po snídani přejezd do BÍKÁNÉRU (cca 8 hod.). Jedinečná a zajímavá cesta se zastávkami nás povede přes indický venkov RÁDŽASTHÁNU , největší indický stát, který je nazýván "pouštním státem", ale oplývá řadou zajímavých historických i kulturních lokalit. Právě v Rádžasthánu se nám odhalí Orient v celé kráse. Nocleh v Bíkánéru.
4. den:Prohlídka "velbloudího" města BÍKÁNÉR , strategicky ležícího na bývalé karavanní cestě do Střední Asie a Číny. Navštívíme pevnost Džúnágarh - sídlo místních maharádžů s krásnými interiéry, palác Lálgarh s muzeem. DÉŠNÓK s hinduistickým chrámem Karni Mata, který je známý množstvím krotkých krys, která jsou zde uctívána jako posvátná zvířata. Nocleh v Džaisalméru.
5. den:Zlaté město DŽAISALMÉR (UNESCO) jehož mohutné pevnosti z 99 baštami vystupují z pouště Thár. Toulky pevností, návštěva paláce, džinistických chrámů a event. návštěva některého z havélí - honosné rezidence místních kupců. Zastávka u jezera GADI SAGAR . Odpoledne přesun do pouště THÁR , jízda na velbloudech (cca 1,5 hod) na písečné duny Sam a Sand. Západ slunce na dunách. Ubytování a večeře.
6. den:Po snídani pokračujeme v cestě za poznáním RÁDŽASTHÁNU . Průjezd indickým venkovem a pouštní krajinou se zastávkami. Cestou nás oslní zářivě rudé pláně, kde se suší chilli papričky, díky nimž je oblast mezi Džaisalmérem a Džódhpurem světoznámá. Chilli je základním kořením v indické kuchyni, cestou zastávka i na nákup tohoto koření. Nocleh v Džódhpuru.
7. den:Prohlídka druhého největšího města Rádžasthánu, jednobarevného "Modrého města" DŽÓDHPURU se slavnou monumentální pevností Méhrángarh, rozprostírající se nad městem, nejmohutnější rádžasthánská pevnost. Návštěva mramorového památníku Džasvant Tháda s kenotafy místních maharádžů, krásné zahrady a výhledy na pevnost. Přejezd do Starého města s Hodinovou věží, večer návštěva místní tržnice s indickým kořením. Návrat na nocleh.
8. den:Projedeme NP KUMBHALGARH , prohlédneme si mohutnou pevnost s hradbami Kumbhalgarh na svazích pohoří Arávali "Oko Méváru". Zastavíme v RANAKPURU , prohlídka nejkrásnějšího chrámového komplexu v Rádžasthánu s mramorovými džinistickými chrámy, jimž vévodí Ádimáthův chrám, jedno z nejposvátnějších míst pro džinisty. Přejezd do romantického UDAIPURU . Dnes a zítra bude probíhat svátek barev Hólí, necháme si volný prostor, abychom si mohli užít tento tradiční indický festival plný barev, hudby a veselí.
9. den:Město UDAIPUR ležící na jezeře Pichola se svými ostrovními paláci. Městský palác s muzeem a krásnými interiéry, indoárisjký chrám Džagdiš, zahrady Sahelion-ki-bari s kašnami a lotosovým jezírkem, projížďka okolo jezera Fateh Sagar. Celodenní atmosféra svátku barev Holí a mj. večer nás čeká krásná podívaná z lodičky na plovoucí paláce, kterou poplujeme po jezeře Pichola. Nocleh v Udaipuru.
10. den:Ráno odjedeme do bývalého královského města CHITTORGARH , návštěva dominanty města a jedné z největších pevností v Indii, tyčící se nad městem. Následuje DŽAJPUR , uličky Starého města, bazárky plné hedvábí, zlatých šperků, keramiky a večer návštěva místní tržnice. Nocleh v Džajpuru.
11. den:DŽAJPUR , celodenní prohlídka "Růžového města" (UNESCO). Ráno navštívíme pevnost Amber (UNESCO), bývalé sídlo místních maharádžů se slavnou Zrcadlovou síní a Síní radosti. K pevnosti vyjedeme na slonech. "Růžové město" - Městský palác s muzeem (Čadra Mahal), symbol města Hawa Mahal – tzv. Palác větrů, Džantar Mantar (UNESCO) – středověká astronomická observatoř z 18 stol. Návrat na hotel.
12. den:Snídaně a cesta do Ágry (cca 5 hod). Cestou město duchů FATÉHPUR SIKRÍ (UNESCO), prohlídka nádherně dochovaného města vítězství, které si nechal vystavět Akhbar Veliký jako nové hlavní město, velká Páteční mešita, Sultánský palác z červeného pískovce aj. Nocleh v Ágře.
13. den:ÁGRA . Za svítání úchvatná prohlídka nejslavnější hrobky lásky Tádž Mahal (UNESCO) s rozlehlými zahradami, skvost světové architektury. Návrat na snídani, poté bývalé sídlo indických panovníků rozsáhlá Červená pevnost (UNESCO) a monumentální hrobka císaře Akbara. Odpoledne krátký přejezd vlakem do Džhánsi, ubytování v Órchha.
14. den:ÓRCHHA , nádherné zapomenuté paláce a chrámy, historické místo s malebnou polohou na skalnatém ostrově v meandru řeky Bétvy, které sloužilo jako sídelní město bundélských králů a představuje vynikající ukázku rádžpútské bundélské architektury. Večer dojezd na ubytování do Khadžuráha.
15. den:Kamenná učebnice lásky KHADŽURÁHO (UNESCO), proslulý chrámový komplex s erotickými výjevy, tzv. "Kámasútra vytesaná do kamene". Chrámy patří k nejstarším v Indii a k nejkrásnějším ukázkám chrámového umění na světě, řadí se i mezi tzv. "divy Indie". Večer odjezd lůžkovým vlakem do Váránasí.
16. den:Dopoledne příjezd do VÁRÁNASÍ , ubytování v hotelu. Váránasí je jedno z nejdéle trvale osídlených měst na světě, je svatým městem pro hinduisty, buddhisty i džinisty. Odpoledne procházka po ghátech u řeky Gangy, návštěva spalovacího ghátu. Prohlídka Benárské hinduistické univerzity, chrámu Bharát Mátá s reliéfní mapou indického subkontinentu aj. Večer možnost shlédnutí každodenního obřadu Árthí - "uzavírání Gangy". Nocleh.
17. den:Za svítání projížďka lodí po GANZE okolo posvátných ghátů, kde brzy ráno dochází k rituálnímu očišťování tisíců poutníků v posvátných vodách Gangy. Prohlídka ghátů, kde již po tisíce let nepřetržitě probíhá tradiční zpopelňování. Návrat na snídani a krátký přejezd do SARNÁTHU , významného budhistického poutního místa. Prohlídka budhistických chrámů, stúp a archeologického muzea, místo prvního kázání Buddhy. Odpoledne návrat do Váránasí, večerní posvátné město.
18. den:Snídaně a odlet do DILLÍ , dokončení prohlídky města, nákupy, případně další alternativní program dle zájmu v návaznosti na letový řád. Večerní - noční let do Prahy, přílet následující den 20.3.
Indie - Dillí Indie - Džaisalmér Indie - Džajpur - Hawa Mahal Indie - Džódhpur Indie - Jaipur Indie - Jaipur Indie - Jaipur Indie - Jaipur - Amber Fort Indie - Jaisalmer Indie - kraj Rádžasthán Indie - Tádž Mahal Indie - Váránasí Indie - vyobrazení Buddhy Ranakpur - Ádimáthův chrám

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj - doobsazení
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : Dospělá osoba - First minute - Dvoulůžkový pokoj
  • : Dospělá osoba - First minute - Dvoulůžkový pokoj - doobsazení
  • : Dospělá osoba - First minute - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : Dospělá osoba - First minute - Jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 15x snídani,
  • 1x noční lehátkový vlak, 16x ubytování (14x hotely****/***, 1x bungalovy v poušti Thár, 1x lehátkový vlak),
  • 1x večeři v poušti Thár,
  • 1x vnitrostátní přelet v Indii,
  • českého průvodce,
  • jízdu na slonech k pevnosti Amber,
  • leteckou přepravu Praha – Dillí – Praha vč. let. tax,
  • místního průvodce
  • projížďku po Ganze ve Váránasí,
  • projížďku po jezeře Pichola v Udajpuru,
  • safari v poušti Thár, jízdu na velbloudech,
  • transfery z/na letiště, dopravu dle programu,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 11200 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • bakšišné,
  • Fakultativní příplatek:
  • indické vízum 2300 Kč
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 1390 Kč,
  • ostatní vstupné (cca 100 €),
  • představení světlo a zvuk v Dillí,
  • turistické vízum,

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí