CK Pohoda Tanzánie Zájezd č. RE/TZ336-20

Tanzánie, Safari

Tanzánie

Staňte se na chvíli těmi pravými cestovali a objevte s námi Tanzánii – Serengeti,…

7Počet dnů:

17.02.2020Termíny od:

60 400 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Staňte se na chvíli těmi pravými cestovali a objevte s námi Tanzánii – Serengeti, Ngorongoro, Kilimandžáro. Tanzanský sever má na malém prostoru ty nejskvělejší cíle, nekonečné savany, úžasný kráter a výhledy na nejvyšší horu Afriky. Jako účastníci této výpravy zaručeně shlédneme stáda antilop, zeber, žiraf, slonů, ale i lvy, koupající se hrochy a další "obyvatele" tohoto afrického ráje pod vrcholem Kilimandžára. Seznámíme se s kulturou Masajů, pohostinností místních a odvezeme si typické suvenýry východní Afriky – řezbářské výrobky.

Zájezd provází Marie Bílá, garance skupiny max. 12 osob

Arusha - NP Serengeti – Ngorongoro – NP Arusha – NP Lake Manyara – ostrov Zanzibar – Stone Town - Kendwa

NP SERENGETI A NGORONGORO

Kapesné: cca 200 $

Vstupní vízum: turistické vízum do Tanzánie 50 $ (vyřizuje se a platí na letišti při vstupu do země), o potřebných formalitách nutných k vyřízení víza budeme včas informovat

Očkování: V současné době není pro Zanzibar a do Tanzánie žádné očkování povinné. Aktuální informace o povinném i vhodném očkování před cestou obdržíte na kterékoliv okresní hygienické stanici.

Ubytování: ano

2x hotel v Arusha
1x ve stanové Lodgi v oblasti NP Serengeti
1x v oblasti Ngorongoro např. Rhino Lodge
1x v oblasti Mto wa Mbu např. Fanaraka Lodge

hotel / lodge / stanová lodge

Stravování: vlastní

Doprava: letecky

Nástupní místa: 17.02. - 23.02. Odjezd L2, L3

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. - 2. den:Odlet v odpoledních hod. z Prahy s průvodcem do Tanzánie - Kilimandžára, transfer na ubytování do hotelu ve městě Arusha na úpatí Mount Meru, hl. město tanzanských safari, aklimatizace, individuální volno.
3. den:Dnes nás čekají nekonečné pláně NP SERENGETI (UNESCO), nejstarší, největší a nejproslulejší park Afriky. Serengeti známe již z 60. let díky filmu a knize Ráj divokých zvířat od německého přírodovědce B. Grzimka. Safari, setkání s žirafami, slony, lvy, velkými stády pakoňů, gazel, zeber a dalšími zvířaty je stejně úžasné, jako rozmanitost zdejší krajiny. Cestou návštěva tradičních masajských obydlí a seznámení s kulturou Masajů . Před západem slunce se ubytujeme v campu – tents uprostřed NP, tradiční ubytování s vynikajícím jídlem a relaxační atmosférou. Po večeři se můžeme zaposlouchat do zvuků večerní savany.
4. den:Východ slunce na který se nezapomíná, dopolední safari s kopcovitou savanou a akáciemi Seronera v NP Serengeti . Po obědě přejedeme na území rezervace NGORONGORO , oblast kolem kráteru se uchází o titul "osmého divu světa". Nikde jinde v Africe není na tak malém prostoru tolik zvěře jako v kráteru vyhaslé sopky. Cestou pozorování volně žijících stád zvířat. Ubytování v Rhino Lodge s bazénem, na okraji kráteru Ngorongoro, kde také povečeříme, výhledy na třítisícovky Oldeani a Makarot.
5. den:Do pozdních odpoledních hodin safari vč. oběda na dně jednoho z největších kráterů na světě NGORONGORO (UNESCO) je bezpochyby zlatým hřebem cesty, největší koncentrace africké zvěře např. lvů, gepardů stád pakoňů, zeber, gazel, antilop a v neposlední řadě i velmi vzácných nosorožců dvourohých. Na dně kráteru u mělkého jezera Magadi spatříme plameňáky, antilopy vodušky velké i hrochy. Ubytování v oblasti Mto wa Mbu v lodge s bazénem, večeře.
6. den:Poslední safari v NP LAKE MANYARA (UNESCO) "nejkrásnější kvetoucí park" - hlavní doménou parku jsou ptáci, asi 350 druhů všech velikostí hnízdí v okolí alkalického jezera. Budeme tu pozorovat nejen plameňáky, volavky a pelikány. Okolo jezera se nachází deštný prales, v jehož nitru žijí sloni, lesoňi a tzv. stromoví lvi, žijící v korunách stromů. V podvečer se ubytujeme v hotelu v Arusha.
7. den:Po snídani a dle let. řádu transfer z Arushi na letiště, odlet do ČR.
Poznávací zájezd do Tanzánie Poznávací zájezd do Tanzánie  -  kráter Ngorongoro Poznávací zájezd do Tanzánie  - Ngorongoro Poznávací zájezd do Tanzánie  - NP Serengeti Poznávací zájezd do Tanzánie - africká savana a Kilimandžáro Poznávací zájezd do Tanzánie - kráter  Ngorongoro Tanzanie - NP Ngorongoro

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : Dospělá osoba - First minute - Dvoulůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 3x večeři na safari,
  • 4x oběd (z časových důvodů) formou balíčku na safari,
  • 5x snídani,
  • 5x ubytování - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (z toho 2x hotel v Arusha s bazénem, 2x lodge na safari, 1x lux. camp-tents na safari),
  • dopravu mikrobusem,
  • dopravu na safari džípy 4x4,
  • leteckou přepravu Praha – Kilimandžáro – Praha vč. let. tax a poplatků,
  • místní průvodce,
  • pitný režim na safari,
  • průvodce CK
  • transfery z/na letiště,
  • vstupy do NP, vesnice Masajů,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 9100 (povinné při nedoobsazení),
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 900 Kč
  • vstupné, spropitné (cca 50 $), fakult. výlety a služby a vše co není uvedeno v "Cena zahrnuje"

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí