CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 20RLBVSK

Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory

Rakousko
Solná komora
Solná komora a masiv Dachsteinu – světové kulturní dědictví UNESCO, pohádková krajina…

5Počet dnů:

24.05.2020Termíny od:

7 990 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Solná komora a masiv Dachsteinu – světové kulturní dědictví UNESCO, pohádková krajina – jezera s průzračnou čistou vodou, zelené louky a vápencové skály, v ceně výjezdy lanovkami na všechny čtyři vrcholy v programu s krásnými vyhlídkami na jezera, silnice Loserpanoramastrasse, městečka Hallstatt a Bad Ischl, nenáročná turistika, all inclusive.

Poznámky: Průvodce: Mgr. Bohuslava Bubeníčková

cenik: Termíny 2020Osoba24.05.-28.05.7 99007.06.-11.06.7 990

nas_tip: Solná komora a masiv Dachsteinu – světové kulturní dědictví UNESCO, pohádková krajina – jezera s průzračnou čistou vodou, zelené louky a vápencové skály, v ceně výjezdy lanovkami na všechny čtyři vrcholy v programu s krásnými vyhlídkami na jezera, silnice Loserpanoramastrasse, městečka Hallstatt a Bad Ischl, nenáročná turistika, all inclusive.

Ubytování: gasthof

Gasthof Torrenerhof *** v Gollingu s all inclusive (4x snídaně formou bufetu, 3x svačina, kterou si každý připraví sám u snídaně, 4x večeře formou menu s možností výběru nebo formou bufetu), nápoje do 21.00 hodin (nealko, točené pivo, stolní víno).

Stravování: all inclusive

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Praha a České Budějovice.

Program zájezdu

1. den:ráno odjezd autobusu z Prahy. Cestou zastávka v historickém městečku Gmunden, které je vstupní branou do oblasti Solné komory. Krátká procházka městečkem  – radnice  s  nádhernou  zvonkohrou z keramických zvonků různých velikostí, vodní zámek Orth na jezeře Traunsee, který je spojen s pevninou  mostem dlouhým 123 metrů. Výjezd  lanovkou na vrchol Grünberg (1.004  m), výhled na město Gmunden, jezero Traunsee a strmé vrcholy pohoří Höllengebirge. Večer příjezd do gasthofu v Golingu, ubytování a večeře. 2. den – snídaně, odjezd do Obertraunu, výjezd lanovkou na horu Krippenstein (2.060 m), odkud budete mít Dachsteinský a Hallstattský ledovec jako na dlani. Po zpevněných cestách procházka k vyhlídkové spirále a k vyhlídkové plošině, které se pro svůj tvar říká „5 Fingers“ (5  prstů). Na každém z prstů si můžete vyzkoušet svoji odvahu, projít  se nad propastí a vychutnat si úchvatný pohled na Hallstattské jezero, které  se  stáčí  mezi  horami. Odpoledne prohlídka městečka Hallstatt, které leží idylicky u jezera Hallstätter See a je součástí UNESCO. Večeře.3. den – snídaně, odjezd do Gosau, výjezd lanovkou na vrchol Zwieselalm, nenáročné  cesty po loukách okolo salaší. Z planiny je krásný pohled na průzračné jezero Gosausee, ledovec Dachstein a úchvatnou kamennou stěnu Gosaukamm s vrcholem Bischofsmütze. Odpoledne okružní procházka kolem jezera Gosausee (1,5 h)., zastávka v císařském městě Bad Ischl – prohlídka města, fakultativně prohlídka Císařské vily a parku (možnost volby vstupenky 4-14 Euro), večeře.4. den – snídaně, odjezd do oblasti Ausseerland – štýrské části Solné komory. Výjezd po panoramatické silnici na náhorní plošinu Loser s výhledem na Dachstein a hory Totes Gebirge. Okružní turistická trasa kolem jezera Augstsee (cca 45 minut), posezení v  restauraci. Odpoledne zastávka u nejkrásnějších jezer v této oblasti. Křišťálově čisté jezero Altaussee se nachází na úpatí Loseru uprostřed impozantní horské scenérie. Má tmavě modrou barvu a proto se tomuto klenotu přírody říká i „tmavomodrý kalamář“. Jezero Grundlsee je obklopeno majestátním horským masivem Totes Gebirge (Mrtvé hory). Cestou zastávka v poklidném městečku Bad Aussee a v malém pekařství, kde vyrábějí tradiční perníčky „Ausseer Lebkuchen“ všech druhů. Toto sladké pokušení můžete ochutnat a i přivézt domů jako regionální dárek. Večeře.5. den – snídaně, odjezd do Ebensee a výjezd lanovkou na horu Feuerkogel, procházka na  vrchol Alberfeldkogel k Evropskému  kříži (1 hodina tam a taktéž zpět), který v sobě  ukrývá 1 kámen z každé země Evropské unie. Výhledy na jezera Traunsee a Langbathsee. Po poledni odjezd do ČR, návrat ve večerních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).
Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory Foto - Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem, 4x ubytování v gasthofu s all inclusive (4x snídaně formou bufetu, 3x svačina, kterou si každý připraví sám u snídaně, 4x večeře formou menu s možností výběru nebo formou bufetu), nápoje do 21.00 hodin (nealko, točené pivo, stolní víno), kartu na všechny výjezdy lanovkami, mýto, pobytovou taxu, ložní prádlo, pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní pojištění 175 Kč/osoba a zájezd, dospělí do 54,9 let při účasti seniora 0 Kč, dospělí do 54,9 let bez účasti seniora 350 Kč, 1 lůžkový pokoj není možný

Solná komora

Je známa nejen pradávnými solnými nalezišti, ale především překrásnými teplými jezery, která lemují věčně zasněžené štíty velikánů. Zářícími perlami bývají nazývána blankytně modrá jezera Solné komory, která již v dřívějších dobách lákala k pobytu korunované hlavy ze všech koutů světa. Současným hostům nabízejí koupání v průzračné vodě, rybaření či širokou paletu vodních sportů. Nepřebernou nabídku celodenních romantických procházek, horolezeckých túr či stovky kilometrů cyklistických stezek jistě využijí ti, kteří dávají přednost aktivnímu odpočinku, spojenému s poznáváním krás svérázné horské přírody. K dalším přednostem v této oblasti slouží využití salzburské nabídky Letního Jokera. Speciální karta All inclusive slouží jako bezplatná vstupenka ke 150ti výletním cílům, pamětihodnostem v Salzburgu, hradům, lanovkám, přírodním koupalištím, krytým plovárnám, k návštěvě zoologické zahrady v Hellbrunnu a umožňuje bezplatnou jízdu všemi autobusy městské hromadné dopravy v Salzburgu.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí