CK Pohoda Velká Británie Zájezd č. RE/GB558-19

Nejkrásnější Místa Skotska A Ostrov Skye

Velká Británie
Skotsko
Vydejte se s námi poznat rozmanitou skotskou krajinu, travnaté kopce oblasti Borders,…

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Vydejte se s námi poznat rozmanitou skotskou krajinu, travnaté kopce oblasti Borders, strhující scenérie Highlands, odlehlá horská údolí, jezera, vřes, historická města a romantické hrady, vypínající se na ostrovech nebo u jezer. Ochutnáme i pravou skotskou whisky, budeme pátrat po lochnesské příšeře, obdivovat folklór země a úchvatný ostrov Skye, divoké scenérie, útes Kilt Rock - to je Skotsko! Zájezd provází Tomasz Kedzior. Edinburgh - Falkirk Wheel - Stirling - St. Andrews - Blair Athol - Dalwhinne Distillery - Eilean Donan - ostrov Skye: hrad Dunvegan - Kilt Rock - Old Man of Storr - Portree - Loch Ness - Fort Augustus - Glen Nevis - Glenfinnan Viaduct - Glen Coe - Luss - Loch Lomond - Glasgow

1. den zájezdu:
Odlet s průvodcem z Prahy do EDINBURGHU , transfer na ubytování do hotelu. Odpoledne pěší prohlídka města s průvodcem. Procházka po Royal Mile, Princess Street, možnost nákupů nebo výstup na vyhlídkový bod Calton Hill.

2. den zájezdu:
Nejnavštěvovanější skotské město EDINBURGH , prohlídka královské jachty Britannia , impozantní hrad Edinburgh Castle s korunovačními klenoty. Den zakončíme návštěvou Rosslynské kaple (známé z filmu Šifra mistra Leonarda).

3. den zájezdu:
Ráno přejedeme přes strhující Forthské mosty , navštívíme jediný rotační lodní výtah tohoto typu na světě FALKIRK WHEEL , nacházející se nedaleko města Falkirk. Návštěva královského hradu STIRLING , který se tyčí vysoko na skále a po staletí vévodil skotským dějinám, z historického hlediska patří k nejvýznamnějším pevnostem ve Skotsku. Přesuneme se na druhou stranu Stirlingu k Wallace Monument , rozhledna s expozicí o skotské historii i současnosti. Přejezd do kraje Fife, procházka po nejstarším univerzitním městě Skotska ST. ANDREWS , které je považováno za "domov golfu" a na zdejší univerzitě studoval i princ William.

4. den zájezdu:
Budeme projíždět typicky skotskou krajinou územím Highlands, cestou navštívíme velkolepé sídlo vévody z Athollu BLAIR ATHOL , prohlídka zámku Blair Castle , sídlo rodu Murray, vévodů z Athollu. Exkurze v palírně whisky Blair Athol spojená s ochutnávkou. Přes pohoří Grampian Mountains a kolem několika jezer přijedeme k vyhlídce na údolí GREAT GLEN u vesnice Spean Bridge a dále k nejfotografovanějšímu hradu Skotska, k EILEAN DONAN , krátká zastávka, odjezd na ubytování na ostrov Skye.

5. den zájezdu:
Celodenní výlet po legendami opředeném ostrově SKYE , bez něhož si návštěvu Skotska nelze představit. Navštívíme nejstarší rodové sídlo Skotska hrad DUNVEGAN s nejcennější relikvií Fairy Flag . Přejezd po pobřeží poloostrova Trotternish , zastávka u KILT ROCK , útesy vypínající se do výšky až 60 m u jezera Loch Mealt. Skalní jehla OLD MAN OF STORR , lehký pěší výstup. Hlavní město ostrova, atraktivní rybářský přístav PORTREE s malebnou řadou barevných domů na pobřeží. Večer návrat na ubytování.

6. den zájezdu:
Nejznámější a druhé největší jezero Skotska LOCH NESS , po cestě zastávka na troskách hradu URQUHART CASTLE , odkud je úžasný výhled na jezero Loch Ness, prohlídka hradu. Zastavíme v malebném městečku FORT AUGUSTUS , fakultativně výlet lodí po jezeře Loch Ness, prohlídka zdymadel Kaledonského kanálu . Milovníky přírody nadchne Skotská vysočina. Údolí GLEN NEVIS s nejvyšší horou Británie Ben Nevis (1 344 m n.m. ), možnost fakultativně vyjet lanovkou ze střediska Nevis Range. Přejezd ke známému skotskému železničnímu viaduktu GLENFINNAN VIADUCT , nejznámější most v celém Skotsku, který je dokonce vyobrazen na skotské desetilibrovce, lehký pěší výstup. Pro zájemce je připravena možnost fakultativní jízdy vlakem z Glenfinnan Viaduct do nedalekého Fort William, výhledy a kouzlo skotské vysočiny. Ostatní pojednou do Fort William našim busem. Ubytování v okolí.

7. den zájezdu:
Jedno z nejkrásnějších údolí Skotska GLEN COE , při dobrém počasí procházka v nádherné přírodě. Přejezd do vesničky LUSS , která patří k nejhezčím vesnicím v Lowlands, s neobyčejně pitoreskními domky na břehu jezera Loch Lomond v Národním parku Trossachs. Odpoledne město GLASGOW , návštěva botanické zahrady, procházka po areálu univerzity. Budeme mít i možnost přejezdu metrem s nejmenším průměrem tunelu na světě ke stadionu FC Glasgow Rangers. Ve večerních hodinách odjezd na ubytování a večeři.

8. den zájezdu:
V časných ranních hodinách transfer na letiště, odlet do Prahy.

Orientační ceny vstupného: Hrad Edinburgh L 17 Edinburgh jízda busem L 1,60 Rosslynské kaple L 9 Jachta Britannia L 15,50 Hrad Stirling L 15 Wallace Monument L 10 Falkirk Wheel L 8 Hrad St. Andrews L 7,6 Blair castle L 11 (skupina 8,50) Blair Athol Distillery L 6,80 Eilean Donan castle L 6 Dunvegan – zahrady + hrad + tuleni L 20,50 Skye Vilage Museum L 2,5 Loch Ness plavba z Fort Augustus L 14,50 Lanovka Nevis Range L 14 Urquhart Castle L 9 Vlak Glenfinnan do Fort William L 6,50 Metro Glasgow L 1,65 / jedna jízda

Kapesné: Dle individuálního zájmu o památky, doporučujeme cca 160 - 180 GBP.

Zajímavosti:

Ubytování: ano

hotel

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Nástupní místa: 04.08. - 11.08. odjezd L2, L3

Přehled nástupních míst najdete ZDE

mapka - Nejkrásnější místa Skotska Poznávací zájezd - Skotsko Poznávací zájezd - Skotsko -  ostrov Skye - poloostrov Trotternish Poznávací zájezd - Skotsko - hrad Eilean Donan Poznávací zájezd - Skotsko - hrad Stirling Poznávací zájezd - Skotsko - hrad v Edinburghu Poznávací zájezd - Skotsko - Kilt Rock Skye Poznávací zájezd - Skotsko - ostrov Skye Poznávací zájezd - Skotsko - ostrov Skye Poznávací zájezd - Skotsko - ostrov Skye  - Old Man of Storr Poznávací zájezd - Skotsko - ostrov Skye - Old Man of Storr Poznávací zájezd - Skotsko - ostrov Skye - poloostrov Trotternish Poznávací zájezd - Skotsko - ostrov Skye, Portree Poznávací zájezd - Skotsko - viadukt Glenfinnan Skotsko Skotsko - Edinburgh - Royal Mile Skotsko - Eilean Donan Skotsko - ostrov Skye

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj - doobsazení
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 1x večeři
  • 6x snídani
  • 7x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu minibusem (autokarem) po Skotsku
  • leteckou přepravu Praha – Edinburgh – Praha, letištní taxy
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk.pokoj 6800 Kč (zde povinné při nedoobsazení)
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. vyššího připojištění storna zájezdu 530 Kč
  • vstupné, fakult. služby, lodní výlety, lanovky a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"

Slevy

  • Váš BONUS pojištění zdarma vč. vyššího připojištění storna při objednání zájezdu do 31.1.2019

Skotsko

Skotsko zabírá přibližně jednu třetinu ostrova Velká Británie a je druhou největší zemí Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Patří k němu i čtyři souostroví, a to Orkneje, Shetlandy a Vnitřní a Vnější Hebridy.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí