CK Pohoda Česká republika Zájezd č. RE/CZ695-18

Kouzlo Vysočiny

Česká republika

Zájezd nás zavede do kraje Vysočiny: oblé kopce, hluboké lesy, rybníky. Najdeme tu…

6Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Zájezd nás zavede do kraje Vysočiny: oblé kopce, hluboké lesy, rybníky. Najdeme tu a poznáme celou řadu historických měst, kostelů, muzeí, technických památek a pozoruhodných míst, z nichž tři jsou zapsána na seznamu UNESCO. Ubytování budeme v samém centru Jihlavy, v stylovém hotelu, kde se minulost setkává se současností.

Zájezd provází Ing. Michaela Bencová

Pelhřimov - hrad Roštejn - Třešť - Jihlava – Dačice - Slavonice - hrad Landštejn - Zelená hora – klášter Želiv - Lipnice nad Sázavou - Třebíč - Jaroměřice nad Rokytnou - Dalešice - Telč

KULTURNÍ BOHATSTVÍ, PAMÁTKY UNESCO

1. den zájezdu
Dopoledne navštívíme město PELHŘIMOV , historické jádro obklopené hradbami a věžemi, Muzeum rekordů a kuriozit. Poté odjezd do Jihlavy na ubytování v centru města - hotel Gustav Mahler - stylové a krásné prostory v budově bývalého dominikánského kláštera.
2. den zájezdu
Návštěva pohádkového hradu ROŠTEJN , známého i z pohádky Z pekla štěstí. TŘEŠŤ , historické jádro a expozice betlémů. Na závěr dne JIHLAVA , město založené doslova na stříbrných základech a ve středověku jedno z nejbohatších měst u nás. Prohlídka rozlehlého Jihlavského podzemí vč. svítící chodby, historické centrum - hradby s baštami, historické domy, brána Matky boží, kostel sv. Jakuba.
3. den zájezdu
Výlet na pomezí Vysočiny a Jižních Čech. DAČICE , historické jádro i zdejší zajímavost - žulový pomník kostky cukru, neboť ve zdejší rafinerii v roce 1843 vyrobil J. K. Radem první kostkový cukr na světě. SLAVONICE , městská památková rezervace, renesanční domy, figurální sgrafita, sklípkové klenby, městské brány. Románský hrad LANDŠTEJN , založený zřejmě českým králem Přemyslem Otakar II., vyhlídka s pohledy na Českou Kanadu.
4. den zájezdu
Symbol legendárního světce a dílo geniálního stavitele - poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na ZELENÉ HOŘE (UNESCO) u Žďáru nad Sázavou, dílo J. B. Santiniho, barokní gotika, premonstrátský klášter ŽELIV . Závěrem LIPNICE NAD SÁZAVOU , jeden z nejmohutnějších českých šlechtických hradů, obestřený záhadami a tajnostmi.
5. den zájezdu
Židovské město a bazilika sv. Prokopa (UNESCO) budeme obdivovat ve městě TŘEBÍČ . Zdejší židovská čtvrť je jedinou židovskou památkou mimo území Izraele, zapsanou na seznam Unesco - rázovité domy, areál zámku a baziliky, Karlovo náměstí - 3. největší v ČR. Pokračujeme k prohlídce majestátního zámku JAROMĚŘICE NAD ROKYTNOU s monumentálním Sálem předků - krásné interiéry, francouzská zahrada. Pivovar filmových Postřižin najdeme v nedalekém městečku DALEŠICE - turistická atrakce, kvalitní Dalešické pivo, které se vaří podle starého pivovarského zákona - prohlídka.
6. den zájezdu
Historické město TELČ (UNESCO), krásné náměstí Zachariáše z Hradce, renesanční domy, areál gotického hradu a renesančního zámku, pohádková atmosféra. Odpoledne odjezd domů.

Orientační ceny vstupného : Jihlavské podzemí 60,- Brána Matky Boží 25,- Telč – zámek 140,- Hrad Roštejn 60,- Třešť židovská synagoga 25,- Třešť betlémy 30,- Hrad Landštejn 70,- Kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené Hoře 110,- Hrad Lipnice nad Sázavou 90,- Třebíč - Bazilika sv. Prokopa 80,- Třebíč – Synagoga 100,- Pivovar Dalešice 50,- Muzeum Rekordů a kuriozit 130,- Zámek pánů z Říčan s muzeem Vysočiny 30,- Želiv – klášter 120,- Jaroměřice nad Rokytnou 110,- Zámek Dačice 100,

Kapesné : dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme cca 1500 Kč

Zajímavosti :

Ubytování: ano

hotel***

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Nástupní místa : 16.07. - 21.07. odjezd A, B

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Česko - Jihlava Česko - Jihlava Česko - Slavonice Česko - Telč Česko - Telč Česko - Telč Česko - Třebíč Česko - Zelená Hora, kostel sv. Jana Nepomuckého

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj - doobsazení
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 5x polopenzi (snídaně formou bufetu, večeře)
  • 5x ubytování v hotelu*** Gustav Mahler - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu lux. klim. busem
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1800 Kč
  • Fakultativní příplatek:
  • pojištění storna zájezdu 90 Kč
  • služby
  • vstupné
  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí