CK Pohoda Keňa Zájezd č. KTZ

Keňa, Tanzánie, Zanzibar

Keňa

Keňou a Tanzánií prochází Great Rift Valley (Velká příkopová propadlina), která je…

15Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

15 - denní zájezd

Keňou a Tanzánií prochází Great Rift Valley (Velká příkopová propadlina), která je plná vulkánů a na některých místech je hluboká od 100 do 1000 metrů. V propadlině se také nachází většina národních parků a jezer. Národní parky Keni a Tanzánie jsou známé po celém světě. Nesmrtelnost jim propůjčil film Volání divočiny, Vzpomínky na Afriku a především Joy Adamsonová s lvicí Elsou. Na závěr odpočinek na Zanzibaru.

Ubytování: ano

Stravování: vlastní

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. - 2. den:odlet do NAIROBI - náměstí City Square a Parlament, mešita, městská tržnice, možnost navštívit hadí park a akvárium, nairobské národní muzeum, oslava příletu do Keni v místní stylové restauraci.
3. - 4. den:přejezd savanou na jih, OLOITOKITOK - nejvýchodnější hlavní středisko Masajů, městečko se rozprostírá na samém úpatí KILIMANDŽÁRA (UNESCO, nejvyšší vrchol Kibo Peak je jen 25 km vzdušnou čarou, 5 895 m), nejkrásnější východy a západy slunce se scenérií Kilimandžára, nákup masajských suvenýrů, NP AMBOSELI - veliká stáda slonů putují národním parkem, v pozadí majestátní Kilimandžáro, přejezd do Tanzánie, ARUSHA - město safari a horských treků pod majestátní sopkou MOUNT MERU (druhá nejvyšší hora Tanzánie, 4 585 m).
5. den:odjezd na pětidenní safari, průjezd VELKOU PŘÍKOPOVOU PROPADLINOU do NP MANYARA s alkalickým jezerem, velká populace zvěře - sloni, žirafy, zebry, hejna plameňáků, specialitou jsou stromoví lvi, populární komunitní program ve vesnici MTO WA MBU, seznámíme se s desítkami místních kmenů
6. - 7. den:přejezd do NP SERENGETI (UNESCO) - nejstarší a největší národní park v Tanzánii, obrovské populace zvěře včetně šelem, jeden z nejlepších parků k pozorování divokých zvířat, známý každoroční migrací pakoňů, zeber, impal, které překonávají hraniční řeku Maru mezi Serengeti a Masai Mara v Keni.
8. - 9. den:OLDUVAI (UNESCO) - rokle proslavená nálezy pozůstatků nejstarších předků člověka, NP NGORONGORO (UNESCO) - největší koncentrace zvířat ze všech národních parků Tanzánie, na dně sopečného kráteru o průměru 20 km (,,Noemova archa"), úžasná vyhlídka na dno kráteru, sjezd do kráteru a několikahodinové safari, návrat do ARUSHE.
10. - 11. den:odlet na "ostrov koření" exotický ZANZIBAR - prohlídka kamenného města ZANZIBAR TOWN (UNESCO) - městský palác a muzeum, stará arabská pevnost, typické domy s balkony, úzké uličky, anglikánská katedrála, dům Davida Livingstona, krámky s typickými dřevořezbami (umění Makonde), výlet lodí na ostrov CHANGU - bílé pláže, obrovské sloní želvy, REZERVACE JOZANI - procházka naučnou stezkou s ukázkou několika biotopů (původní les, močály, mangrovy), výskyt gueréz červených, kočkodanů diadémových, štětkounů, antilop suni, SPICE TOUR - výlet do zahrady koření a tropického ovoce (hřebíček, skořice, muškátový oříšek, pepř, kurkuma, kardamom, zázvor, vanilka, rambutan, avokádo atd.).
12. - 13. den:pobyt na severu ostrova v NUNGWI - nejpopulárnější plážový resort na ostrově, relaxace, koupání, možnost různých sportovních aktivit (potápění, jízda na kajaku, windsurfing, aj.), možnost návštěvy rybářské vesnice, dílen s výrobou dřevěných lodí, jezírka s desítkami želv karet pravých a obrovských, možnost celodenního výletu na korálový ostrov MNEMBA se šnorchlováním a grilováním ryb.
14. - 15. den:poslední koupání, cesta na letiště, odlet přes Nairobi a návrat do ČR.
Keňa - národní park Amboseli Keňa - národní park Amboseli Tanzánie - Manyara Tanzánie - oblast Ngorongoro Zanzibar Zanzibar 2 Zanzibar 3 Zanzibar, Tanzánie - národní park Serengeti Zanzibar, Tanzánie - národní park Serengeti Zanzibar, Tanzánie - Serengeti

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí