CK Pohoda Barma Zájezd č. BAR

Tajemství Barmy - od zlatých pagod k exotickým plážím

Barma

Myanmu nebo-li po staru Barmu naleznete na poloostrově Zadní Indie u pobřeží Bengálského…

14Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

14 - denní zájezd

Myanmu nebo-li po staru Barmu naleznete na poloostrově Zadní Indie u pobřeží Bengálského zálivu. Napříč touto zemí najdete osobité kouzlo neodkrytých tajemství a autentičnost nenarušenou davy turistů. Zvědavce ze všech koutů světa láká prastará buddhistická tradice, málokdo však ví, že je v každém domě malý oltář zasvěcený duchům natům. A ačkoliv Barma patří k nejchudším zemím, překypuje pozlacenými pagodami, zdobnými chrámy a obřími Buddhy posetými drahokamy. Je to naprosto bezpečná země, která se uvolňuje z nadvlády vojenské junty, která, jak se zdá, nezanechává stín na srdečnosti barmského lidu a na jejich zářivém úsměvu. Vždyť vše řídí vesmír a vláda se spoléhá na předpovědi astrologa. CK Poznání vás provede kulturním i historickým dědictvím od Yangonu po Mandalay. Uzříme prastarý Bagan s jeho pověstnými rozsáhlými chrámovými komplexy, čeká nás relax na exotické pláži s palmami u čistých vod Indického oceánu.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:odlet z ČR.
2. den:přílet do YANGONU. Ubytování v hotelu nedaleko centra, návštěva místních večerních trhů a Čínské čtvrti, kdo si troufne na smažené cvrčky či aromatický durian?
3. den:dopolední přelet do MANDALAY, prohlídka města - starý dřevěný klášter Shwenandaw a okolní chrámy se stovkami bělostných a zlatých čedí tyčících se jako stromořadí a ukrývajících mnohé náboženské relikvie. Den zakončíme pohledem na západ slunce nad městem z MANDALAYSKÉHO KOPCE, na který vystoupíme po dlouhých schodech s mnohými chrámy a stánky po cestě.
4. den:pro ranní ptáčata možnost spatřit obřad omývání Buddhovy tváře v pagodě MAHAMUNI, který je vykonáván pravidelně ve 4 hod. ráno. Po snídani se pak všichni vydáme na průzkum tří starobylých měst AMARAPURA, SAGAING a INWA. Zúčastníme se ranního obřadu darování rýže mnichům v klášteře MAHAGANDHAYON, projdeme se po 1,2 km dlouhém dřevěném U BEINOVĚ MOSTĚ napříč jezerem Taungthaman, nahlédneme do Mezinárodní Buddhistické Akademie Sitagu, z pagody na SAGAINGSKÉM KOPCI si prohlédneme Mandalay a její širé okolí. Jako poslední šperk si prohlédneme z koňmi tažených povozů starobylé městečko INWA také nazývané "tajné hlavní město Barmy." Večer přejezd do BAGANU.
5. den:celodenní prohlídka starobylých chrámů v BAGANU zařazených na seznam UNESCO. Západ slunce na jedné z pagod, možnost večeře na terase se scénickým výhledem do okolí u řeky Irrawaddy.
6. den:dopoledne dokončení prohlídky BAGANU. Přesun do MONYWY, prohlídka místních památek - 2. nejvyšší stojící Buddha na světě, který je ve skutečnosti 31patrovou budovou o 130 m, a mnoho dalších obřích soch na témž kopci, ze kterého i shlédneme exotický západ slunce nad plochou nížinnou krajinou posetou sochami Buddhů a siluetami chrámů.
7. den:prohlídka nedalekého skalního města PHO WIN TAUNG, které sestává z mnoha svatyní a chrámků vytesaných před osmi stoletími do pískovce. Přesun do MANDALAY a večerním letem do YANGONU, kde strávíme jednu noc.
8. den:polední přelet do THANDWE, přesun do plážového letoviska NGAPALI. Ubytování u pláže.
9. - 11. den:zasloužený odpočinek a lenošení na pláži. Fakultativně šnorchlovací výlet.
12. den:odlet do YANGONU. Návštěva monumentální ŠWEITIGOUMSKÉ PAGODY, která je jednou z největších v celé Barmě. Dále se projdeme kolem královského jezera KANDAWGYI ke zlatému paláci KARAWEIK, který nesou dvě mohutné lodě ve tvaru bájného ptáka. S Barmou se tu i rozloučíme, zažijeme barmský kulturní večer s tanečními vystoupeními i s vydatnou večeří.
13. - 14. den:zblízka si prohlédneme známou zlatou pagodu SULE nezvykle situovanou v těsném sevření kruhového objezdu, arcibiskupství s katedrálou sv. Marie, hinduistický chrám bohyně KHÁLÍ či pagodu BOTAHTAUNG, která ukrývá Buddhovy vlasy. Nákupy posledních suvenýrů a odlet domů.
Bagan (Myanmar) Barma Barma Barma  7 Barma  8 Barma - město Pagan Barma - přístav Barma - Zlatá pagoda Barma 10 Barma 11 Barma 12 Barma 2 Barma 3 Barma 4 Barma 5 Barma 6 Barma 9 Barma kmen Padaung Barma žena kmene Pa O Parma - pagoda

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí