CK Pohoda Itálie Zájezd č. 599

Ligurie - pravý italský klenot

Itálie
Ligurie
Navštivte s námi rodiště slavného mořeplavce Kryštofa Kolumba společně s jedním z…

5Počet dnů:

29.08.2018Termíny od:

5 290 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Navštivte s námi rodiště slavného mořeplavce Kryštofa Kolumba společně s jedním z nejvýznamnějších evropských přístavů – Janov. Táhlé, převážně skalnaté pobřeží s malými oblázkovými i písčitými plážemi, z velké části tvořeno hornatým terénem, jemuž vévodí na západě Alpy, na východě Apeniny.

Program : 1.den: V podvečer odjezd z ČR 2.den: Příjezd do Janova v ranních hodinách. Následuje prohlídka města s průvodcem, kterou zahájíme u přístavního majáku tvořícího dominantu celého města. Pokračovat budeme do městské části Strade Nuove, kde se nachází městské domy patřící v minulosti šlechtickým rodům. Navštívíme komplex 42 zrenovovaných paláců v barokním a renesančním stylu známý jako Palazzi dei Rolli, k němuž patří obrazová galerie Palazzo Bianco a Palazzo Rosso, kde najdete obrazy od mistrů Tiziana, Caravaggia nebo Dürera. Zastavíte se u Dómu San Lorenzo, dále projdeme na náměstí Piazza de Ferrari s budovou Opery, Nové burzy, Akademií umění a Dóžecím palácem. Prohlídka bude ukončena u rodného domu slavného mořeplavce Kryštofa Kolumba. Poté individuální volno, které můžete využít například k návštěvě místního akvária, které bylo vybudováno v rámci celosvětové výstavy Expo 92. Ve večerních hodinách odjezd na ubytování 3.den: V ranních hodinách příjezd do Levanta, odkud se vlakem vydáme na cestu oblastí Cinque Terre, kde se nachází pět malých vesniček se specifickou atmosférou, která vás vrátí o několik desítek let zpět. V městečku Monterosso al Mare se nachází jedna z nejkrásnějších evropských pláží. Večer odjezd do ČR. V podvečer odjezd na ubytování. 4.den: Ráno příjezd do Rapalla, odkud se vydáme na pěší túru po tzv. "Procházce polibků" vedoucí až do Portofina. Cesta dlouhá 8,5 km nabízí návštěvníkům romantická zákoutí, přírodních scenérií a typickou ligurskou architekturu. V městečku Santa Margherita Ligure uděláme přestávku na oběd, následně budeme pokračovat do jednoho z nejromantičtějších přístavů – Portofino. Prohlédnout si budete moci kostel San Girgio, oratoř Nostra Signora dell´Assunta nebo místní hrad. Večer odjezd do ČR. 5: Návrat do ČR v dopoledních hodinách.

Ubytování: ano

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup : PRAHA – 17:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ BEROUN - 17:45 ČERPACÍ STANICE OMV (U KAUFLANDU) PLZEŇ – 18:30 ZASTÁVKA MHD ČERNICE ROZVADOV - 19:30 HOD SVATÁ KATEŘINA, ČERPACÍ STANICE MOL ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ Důležité upozornění: Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.

Janov Janov1 shutterstock_257734447 shutterstock_599904944 shutterstock_616280450

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • 2 ubytování ve dvoulůžkovém pokoji pro jednu osobu
  • 2 snídaně
  • 1 místo v autobuse
  • průvodce znalý destinace (s plným výkladem v autobuse, omezeným po městě)
  • 1 zavazadlo a 1 palubní tašku k přepravě

Cena nezahrnuje

  • vstupy do objektů a fakultativní výlety
  • MHD 17€
  • cestovní a úrazové pojištění
  • příplatek za jednolůžkový pokoj
  • Orientační ceny vstupného:
  • Janov
  • Palazzo Reale 6 euro
  • Zahrada 1 euro
  • Palazzo Rosso, Palazzo Bianco, Palazzo Tursi 9 euro
  • Výtah na Castelletto 2 eura
  • Zahrady Vily Hanbury 9 euro

Ligurie

Ligurie je kraj, který leží na severozápadě Itálie a hraničí na západě s Francií, na severu s krajem Piemonte a na severovýchodě a východě s kraji Emilia Romagna a Toskánsko. Z jihu jej omývá Ligurské moře. Ligurie se dělí na dvě časti. Západní pobřeží je zvané Riviera di Ponente a tvoří ji úzký pruh pobřežní nížiny táhnoucí se od Janova k francouzským hranicím. Naopak Riviera di Levante se vyznačuje mnohem členitějším a malebnějším pobřežím svažujícím se příkře do moře. Kraj je rozdělen do čtyřech provincií: Janov (Genova), La Spezia, Imperia a Savona. Rušný Janov, nejdůležitější obchodní přístav v Itálii je stále něčím výjimečný – úzké uličky starého města zaplňují skupiny námořníků. K návštěvě si můžete vybrat města jako Lerici se strašidelným středověkým hradem, Cervo s kostelem San Giovanni Battista, zvaným taky „corallina“ podle lovu korálů, který přinesl městečku prosperitu, vinařskou vesnici Dolceacqua se středověkým mostem a zříceninami hradu, jeskyně Grotte di Toirano, které se nachází u stejnojmenného městečka Toirano. Dále za návštěvu stojí chráněný pás skalnatého pobřeží na Riviéře Levante zvaný Cinque Terre - pět vesniček balancujících na samém okraji závratných útesů, které spojuje s civilizací jen prastará cestička Sentiero Azzurro anebo nejznámější střediska Ligurie, jimiž jsou San Remo se svým kasinem, přepychovými vilami a skleníky plnými rozličných květin nebo Portofino, nejexkluzivnější přístav a letovisko v zemi, plný jachet bohatých Italů.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí