CK Pohoda Tanzánie Zájezd č. TZI

Tanzánie - Tanzánie a Zanzibar

Tanzánie

TANZÁNIE A ZANZIBAR

16Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

16 - denní zájezd

TANZÁNIE A ZANZIBAR

Ubytování: ano

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:odlet z Prahy na Kilimanjaro Airport nedaleko Arushi.
2. den:město ARUSHA - "hlavní město safari" pod horou Mount Meru.
3. den:začátek 6denního safari - NP TARANGIRE s impozantními baobaby, stády kopytníků, slonů a 550 druhy ptáků, vyhlídka na jezero MANYARA v oblasti Velké příkopové propadliny.
4. den:celodenní safari v kráteru NGORONGORO (rezervace UNESCO), kaldera o průměru 20 km vytvořená kolapsem obrovského vulkánu má dnes největší koncentraci zvěře na světě: lvi, sloni, buvoli, pakoně, zebry, gazely, antilopy, prasata bradavičnatá, pštrosi, orli, supi a další - tady je ještě šance vidět celou tzv. velkou pětku (slona, lva, buvola, levharta a ohroženého nosorožce).
5. den:návštěva masajské vesnice (bomy), zastávka u 150 metrů hluboké rokle OLDUPAI (Olduvai) - místo senzačního objevu 1,75 milionu let starých pozůstatků hominida australopithecus boisei (malé muzeum), pohyblivá duna Shifting Sands, vjezd do národního parku SERENGETI (biosférická rezervace UNESCO) - nekonečné travnaté planiny s minimem stromů jsou symbolem africké krajiny a přerušují je jen žulové výlevy kopjes, v nichž se rádi schovávají lvi.
6. den:celodenní safari v savanách NP SERENGETI, který je každoročně dějištěm největší světové migrace savců - úchvatná podívaná na tisíce pakoňů, zeber a gazel, ale také na žirafy, slony, hrochy, opice, krokodýly, lvy, hyeny, šakaly, mangusty či supy, pokusíme se najít i geparda a levharta.
7. den:ze Serengeti pustou a nehostinnou krajinou k bezodtokému sodnému jezeru NATRON, které leží na hranicích s Keňou pod činnou sopkou OL DOINYO LENGAI, primitivní obydlí Masajů uplácaná ze dřeva a bláta.
8. den:hejna plameňáků živící se řasami na alkalickém jezeře NATRON, pěší výlet kaňonem k vodopádu NGARE SERO (koupání), návrat do Arushi.
9. den:přelet na korálový ostrov UNGUJA v souostroví Zanzibar - známý "ostrov koření", čtyři noci v koloniálním městě STONE TOWN (UNESCO).
10. den:hlavní město Zanzibar STONE TOWN, které vstřebalo vlivy z Indie, Arabského poloostrova, Evropy i černošské Afriky - staré město s bludištěm křivolakých uliček, sultánské paláce, pevnost, starý trh s otroky…
11. den:lodní výlet ze Zanzibaru na ostrov CHANGUU s kolonií až 200 kg těžkých želv obrovských, koupání na čisté písečné pláži, šnorchlování u korálového útesu v okolí ostrova BAWE, večer si můžete u stánků na tržišti Forodhani dát džus z cukrové třtiny, chlebovník, maniok, jackfruit, čerstvé ryby, chobotnice, krevety, kraby či humry, zanzibarskou pizzu a spoustu dalších dobrot.
12. den:lodní výlet za delfíny z KIZIMKAZI, deštný prales JOZANI s červenými opicemi guerézami a porosty mangrovů.
13. den:zastávka u ruin paláce MTONI, spice tour - prohlídka (i ochutnávka) exotických druhů koření a ovoce s výkladem místního průvodce, tři noci v letovisku Nungwi.
14. den:tropický "ráj" NUNGWI s dlouhou písečnou pláží, které s turisty sdílí místní rybáři a stavitelé plachetnic "dhow", přírodní akvárium s mořskými želvami, maják.
15. den:další volný den v Nungwi - pro zájemce možnost domluvit individuální výlet za šnorchlováním u korálového ostrova MNEMBA, potápění, rybářskou výpravu nebo plavbu na plachetnici dhow při západu slunce, v noci odjezd na letiště.
16. den:ranní odlet ze Zanzibaru a návrat do ČR.
dreamstime_xl_25185078-Zanzibar_plaz dreamstime_xl_27303224_Zanzibar_pláž dreamstime_xl_27840832_Zanzibar_holky dreamstime_xl_45060118_Zanzibar_prales Zanzibar Zanzibar - Silvestr Zanzibar Silvestr Zanzibar5_PB071203.JPG Zanzibar7_PB081223.JPG

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí