CK Pohoda Indie Zájezd č. 608

Indie - Zlatý trojúhelník a kraj maharádžů Radžasthán - s vnitřními přelety

Indie
Agra, Tádž Mahal, Pevnost Agra, Váranásí, Khajuraho, Rádžasthán, Nové Dillí
+ Váránasí, Órčha, erotické Khajuráho Náš zájezd Vás zavede k nejvelkolepějším památkám…

16Počet dnů:

07.11.2023Termíny od:

79 990 Kč Cena od:

16 - denní zájezd

+ Váránasí, Órčha, erotické Khajuráho

Náš zájezd Vás zavede k nejvelkolepějším památkám Indie, ke kterým bezesporu patří běloskvoucí Taj Mahal, růžové město Jaipur i pevnosti a paláce maharádžů v kraji Radžasthán. Zajedeme i na jih Radžasthánu, kde se nachází nádherné džinistické chrámy, které svou zdobností připomínají Alhambru. Při našem velkém okruhu navštívíte i další významné turistické magnety – posvátné Váránasí, starodávnou Órčhu, erotické Khajuráho.

Program připravila Ing. Martina Kosková

K zájezdu budeme na jaře / v létě pořádat prezentaci pro rozhodlé i dosud nerozhodlé zájemce. Zájemce o prezentaci prosíme o nahlášení zájmu v CK.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy do Dillí.
2. den:Přílet do DILLÍ. První část prohlídky DILLÍ. Staré město postavené za císaře Shah Jahana, největší mešita v Indii Jama Masjid. Raj Ghat – památník Ghandiho Dále procházka kolem Indian Gate (Brána Indie), prezidentského paláce a vládních budov v Novém Dillí. Nocleh v Dillí.
3. den:Dopoledne přejezd z Dillí do AGRY. Prohlídka Červené pevnosti v Agře (UNESCO) a slavného TAJ MAHAL. Tento nádherný palác byl postaven císařem Shah Jahan na památku jeho ženy Mumtaz Mahal. Nocleh v Agře.
4. den:Dopoledne přejezd z Agry do Jaipuru (Džajpúr). Prohlídka opuštěného města FATÉHPUR SÍKRÍ (UNESCO). Město, které zůstalo dokonale zachováno, je mistrovským dílem z pískovce, jehož odstíny postupem dne hrají jemnými růžovými odstíny. Po cestě zastávka u unikátní studně ABHANERI STEPWELL. Nocleh Jaipur.
5. den:Celodenní prohlídka JAIPURU, nazývaného také jako Růžové město. Zastávka u slavného průčelí paláce Havá Mahal neboli „paláce větrů“ se stovkami oken a řadou výklenků, odkud knížecí ženy sledovaly ruch na přilehlé ulici. Dopoledne návštěva velkolepé pevnosti AMBER FORT (vyjížďka na pevnost v džípech). Odpoledne Městský palác, ve kterém do dnešní doby sídlí knížecí rodina, zajímavá stará observatoř Jantar Mantar (UNESCO), aj. Nocleh Jaipur.
6. den:PUSHKAR (Puškar) – významné poutní město příznivců boha Brahmy s posvátným jezerem a 400 chrámy. Pyšní se 52 gháty, kde zbožní hinduisté smývají své hříchy a dalo by se tak nazvat „zmenšeným Varanásí“. Nocleh Pushkar.
7. den:Přejezd do Jodhpuru, „modrého města“ na okraji kamenité pouště Thar. JODHPUR (Džódhpur) – město ztělesňující romantiku Rádžastánu s majestátní pevností Mehrángarh vypínající se nad honosnými paláci a orientálními bazary. Nocleh Jodpur.
8. den:Přejezd do Udajpuru. Cestou zajížďka do MOUNT ABU – jediná horská stanice v Rádžastánu. Jezero Nakki, které je vroubeno koloniálními sídly a letními paláci rádžpútských vládců. DILVARA – džinistické chrámy v Dilváře patří mezi nejúchvatnější pamětihodnosti v zemi. Skupina několika mramorových chrámů vyniká neuvěřitelně spletitou a jemnou kamennou dekorací. Skulpturální detaily na branách, pilířích stropech návštěvníkům berou dech. Nocleh Udajpur.
9. den:Výlet z Udajpuru. RANAKPUR – unikátní chrámový komplex v pohoří Arávalí, jemuž vévodí velkolepý Ádináthův chrám, který je jedním z pěti nejposvátnějších míst pro džinisty. KUMBHALGARH – mohutná pevnost s hradbami, které se jako had vinou na svazích pohoří Arávalí do výšky 1050 m. Říkalo se jí také „Oko Méváru“, neboť panoramatický výhled sahá kilometry daleko. Nocleh Udajpur.
10. den:UDAJPUR – pohádkové město, jehož mramorové paláce a jezera obklopuje prstenec kopců. Městský palác, dílo s jedinečnou architekturou je komplex několika paláců a je nejrozlehlejší v Rádžastánu. Plavba po jezeře Pichola na ostrůvek Jag Mandir. Nocleh Udajpur.
11. den:Přelet do Varanasi s přestupem. Nocleh ve Varanásí.
12. den:Časně ráno projížďka na loďkách po posvátné řece Ganze. Prohlídka VARANÁSÍ, které je také nazýváno „věčným městem“. Uličky starého města patří k nejstarším v Indii. Odpoledne návštěva nedalekého Sarnathu. SARNATH je jedním z nejvýznamnějších budhistických center nejen v Indii. Je to místo, kam Buddha přišel poté, co došel osvícení, a konal zde své první kázání před svými bývalými učedníky. Prohlédnout si zde můžete Ashokův sloup, budhistické chrámy četných zemí, chrám Mulgandha Kuti Vihar a Dhamekhovu stupu. Večerní slavnost Aarti u řeky Gangy. Nocleh Varanasí.
13. den:Přelet do Khajuraha. Odpoledne prohlídka chrámů KHAJURAHO (světová památka UNESCO), chrám je proslaven erotickými sochami a řezbami jejichž předlohou byla slavná Kamasutra. Původně se zde nacházelo 85 objektů, dnes jich je dochovaných pouze 22. Nocleh Khajurago.
14. den:Transfer busem z Kajuraha do Jhansi. Cestou zastávka v ÓRČHA – historické místo s malebnou polohou na skalnatém ostrově v meandru řeky Bétvy, které sloužilo jako sídelní město bundélských králů a představuje vynikající ukázku rádžpútské bundélské architektury. Cesta vlakem do Dillí. Nocleh.
15. den:Dokončení prohlídky DILLÍ. Historický areál v Mehrauli (UNESCO) - Quatab Minar (nejvyšší cihlový minaret na světě), Humayunova hrobka (UNESCO). Odlet do Prahy.
16. den:Návrat do Prahy.
IMG_5304 IMG_5309 IMG_5400 IMG_5405 IMG_5420 IMG_5462 IMG_5484 IMG_5543 IMG_5625 IMG_5716 IMG_5892 IMG_5904 IMG_5913 IMG_6142 IMG_6212 IMG_6283 IMG_6328 IMG_6394 IMG_6460 IMG_6594

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu Praha - Dillí - Praha (s přestupy)
  • letištní taxy
  • vnitrostátní lety Udajpur – Varanasí (s přestupem), Varanasí - Khajuraho
  • kompletní dopravu autobusem nebo minibusem (dle počtu klientů) po Indii
  • cesta vlakem z Jhansi do Dillí (cca 4-5 hod)
  • 13x ubytování (dle času letu) v hotelu (2lůžk. pokoje s vlast. příslušenstvím)
  • 13x polopenzi
  • průvodce a místního průvodce
  • vstupy a plavby dle programu

Cena nezahrnuje

  • vízum (o podrobnostech k vyřízení víza Vás budeme včas informovat), ideální je zúčastnit se info schůzky, která proběhne nejspíše koncem léta 2023.
  • cena nezahrnuje bakšišné / spropitné ve výši cca 60 USD / os.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna do 85 000 Kč (příplatek: 1940 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 8900 Kč)

Agra

Hlavní město Indie z období vlády Velkých Mughalů - během staletí nijak nepozbyla svého lesku a čas se nedotkl ani mohutné pevnosti či velkolepého Tádžmahalu. Spolu s Dillí tvoří Agra třetí vrchol "Zlatého trojúhelníku".

Tádž Mahal

je patrně nejmarnotratnější pomník, který kdy byl postaven z lásky. Stal se de facto turistickým symbolem Indie. Toto impozantní mauzoleum s vysokými minarety dal postavit císař Shah Jahan (Šáhdžáhán) na památku své druhé ženy Mumtaz Mahal, která zemřela při porodu v roce 1631. Její smrt císaře tak zasáhla, že mu údajně přes noc zešedivěly vlasy. Stavba palácové hrobky byla zahájena v tomtéž roce a dokončena byla po 22 letech v roce 1653. Je postavena z mramoru a stěny jsou zdobeny ornamenty sestavenými z tisíců polodrahokamů.

Pevnost Agra

postavená z masivního červeného pískovce. Zdvojené zdi pevnosti se zvedají do výšky 20 m, po obvodu měří 2,5 km a jsou obehnány vodním příkopem. Uvnitř hradeb se nachází téměř 500 staveb tvořících tak město ve městě.

Váranásí

“věčné město”, je svou 2000 let starou historií jedním z nejstarších měst v Indii. Stojí na březích posvátné řeky Gangy a je od svého vzniku ve 12. století př. n. l. zasvěcené bohu Šivovi. Říká se, že spojuje moc a sílu všech ostatních poutních míst a každý, kdo zde zemře, bez ohledu na vyznání i případné zločiny, kterých se dopustil, putuje rovnou do nebe. Varanasi je významným centrem vzdělanosti, domovem romanopisců, filosofů a jazykovědců. Tento fakt přispěl k tomu, že město hrálo významnou roli ve vývoji indického národního jazyka hindštiny. Varanasi má více než 100 širokých nábřežních schodišť (ghat), po nichž sestupují věřící do řeky nebo se schodiště využívají k pohřebním obřadům. Hlavním a pro posmrtný život nejslibnějším místem, kde může být vykonán hinduistický kremační obřad je schodiště Manikarnika Ghat.

Khajuraho

Komplex proslul především jemně propracovanými detaily a neskrývanými erotickými prvky svých soch a reliéfů, které tu po sobě zanechala dynastie Čandelů z dob největšího rozmachu své architektury a umění v 10. 12. století.

Rádžasthán

Nové Dillí

New Delhi

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí