CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 462

Alpy pro seniory - nádherná příroda Tyrolských Alp

Rakousko
Innsbruck, Achensee, Ötztal, Zillertal, Hintertux
+ Innsbruck, zámek Ambras, Bad Tölz Tento zájezd bez nočních přejezdů je určen zejména…

4Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

+ Innsbruck, zámek Ambras, Bad Tölz

Tento zájezd bez nočních přejezdů je určen zejména pro klienty, kteří milují hory, ale preferují poznávání, vyhlídky bez pěší turistiky pouze s nenáročnými procházkami. Zájezd vás zavede na nejkrásnější místa Tyrolska včetně jeho hlavního města Innsbrucku. Cesta je zpestřena prohlídkou malebného Bad Tölzu (populárního ze seriálu Big Ben) ležícího v podhůří bavorských Alp na řece Isar.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v časných ranních hodinách. Příjezd do Bavorska. Městečko BAD TÖLZ proslavené také seriálem Big Ben s komisařem Berghammerem. Město rozděluje řeka Isar na lázeňskou část a historickou část s nádherným náměstím. Na náměstí můžete nalézt budovu, kde se nacházelo seriálové komisařství. Velké náměstí též obklopují krásné domy s malovanými štíty. Následuje jeden z alpských klenotů - tyrolské jezero ACHENSEE - procházka podél jezera, které je nádherně zasazené mezi alpské vrcholky pod mohutným masivem ROFANSPITZE.
2. den:Výlet z lázeňského městečka IGLS lanovkou pod VRCHOL PATSCHERKOFEL, kde se nachází panoramatická vyhlídka s výhledy na údolí města Innsbruck a na protější mohutný skalní hřeben KARWENDELGEBIRGE. Prohlídka zámku AMBRAS - renesanční zámek ležící ve výšce 635 m n.m. blízko Innsbrucku postavený v šestnáctém století na místě hradu z desátého století. Zámek je spojen s arcivévodou Ferdinandem II. a sloužil jako jeho bydliště. Zámek obklopuje pěkná zámecká zahrada. Metropole Tyrolska INNSBRUCK – historické centrum, městské brány, Zlatá stříška (Goldenes Dachl), pozdně gotický arkýř císaře Maxmiliána I., barokní dóm svatého Jakuba, Císařský zámek, Dvorní kostel aj.
3. den:Den věnovaný nádhernému údolí ÖTZTAL . Výjezd lanovkou na vrchol HOCHOETZ – možnost pěkné vycházky s výhledy na vrcholky obklopující údolí Ötztal . Odpoledneprocházka z městečka UMHAUSEN k monumentálnímu vodopádu STUIBENFALL, který ve dvou stupních padá do hloubky 150 m. Kolem celého vodopádu bylo vybudováno vysuté kovové schodiště, ze kterého se naskýtají úžasné pohledy na padající vody vodopádu. Při cestě lze návštívit muzeum ledovcového muže Ötziho.
4. den:Průjezd krásným údolím ZILLERTAL do střediska HINTERTUX . Výjezd lanovkou na ledovec TUX do výšky 3270 m. Z vyhlídkové plošiny se otevírají dechberoucí pohledy na ledovce a přes 3000 m vysoké štíty Alp. Vycházka malebným údolím podél potoka Tuxbach. Odjezd do Čech. Příjezd do Prahy v pozdních večerních hodinách.
IMG_2475 IMG_3244 IMG_8960 Rakousko Ambras Rakousko_Tyrolsko Rakousko_Tyrolsko_2 tyrolske-alpy tyrolske-alpy-2

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 3x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 3x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 140 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1200 Kč)

Innsbruck

Innsbruck je turistickým a průmyslovým střediskem na řece Inn, hlavním městem Tyrolska. Ve 2. svět. válce byl Innsbruck těžce poškozen, proto došlo k rozsáhlé přestavbě a obnově. Prohlídka města začíná u Triumfální brány, pokračuje u císařského dvorního hradu Hofburg z 18. stol. nebo františkánského kostela ze 16. stol. Hofkirche. Zde je nejvýznamnějším náhrobek císaře Maxmiliána I., považovaný za stěžejní dílo německé renesance. Innsbruck je známým střediskem zimních sportů. Hlavní město Tyrolska čítá 130.000 obyvatel. Pro ně i pro návštěvníky jsou na dosah známá horská pásma Karwendel, Stubaier Alpen a Tuxer Voralpen. Lyžování a snowboarding jdou tudíž ruku v ruce s návštěvami kulturních podniků, procházkami městem nebo vzrušující hrou v Kasinu. Návštěvníci se mohou ubytovat nejen v městských hotelích ale i v penzionech 15ti přilehlých obcí vesnického poklidného rázu. Přes 14.000 lůžek v 200 ubytovacích zařízeních v Innsbrucku a okolních obcích (nadmořská výška: 570 - 2000 m). 8 lyžařských oblastí je v dosahu hodiny jízdy autem. Nabídka velkoměstské kultury a infrastruktury.

Achensee

Kouzlo zimy není omezeno jen na sjezdové lyžování. Při běhu na lyžích, sáňkování, při procházkách, bruslení nebo navečer v romantických útulných chatách či hospůdkách můžete být stejně dobře okouzleni nádherou zimního období jako při sjezdech. Tady poradí nejlépe hostitel, jak skloubit vše dohromady. Fanoušci sjezdového lyžování nepřijdou přesto zkrátka. Tři lyžařská střediska mají sjezdovky pro náročné i začátečníky. Obce: Achenkirch, Maurach, Pertisau a Steinberg. Nadmořská výška: 950 - 2.500 m. 50 km sjezdovek, 150 km běžeckých tratí, 4 sáňkařské dráhy, přírodní kluziště. Vzdálenosti: Praha 465 km, Brno 600 km. Lehce dosažitelné po dálnici A 12.

Ötztal

Jedno z nejlepších ledovcových údolí v Rakousku nedaleko Innsbrucku dokáže nabídnout nejenom letní lyžování na ledovci v Söldenu, ale také bohaté mimolyžařské sportovní aktivity. Komplex termálních lázní Aqua Dome v Längenfeldu nabízí návštěvníkům klidnou relaxaci po celodenních túrách o okolních hřebenech, či výletech na horských kolech, paraglidingu, nebo jen výletech po okolních zimních střediscích. Nejmodernější lanovky Golden-Gate to the Glacier a Top Express, vynikajícím způsobem vybudovaná zasněžovací technika a prvotřídně upravené sjezdovky do 3.249 m n.m. představují pravý lyžařský ráj. Obce: Sautens, Oetz, Umhausen, Niederthai, Längenfeld, Gries, Sölden, Hochsölden, Zwieselstein, Vent, Obergurgl, Hochgurgl. Nadmořská výška: 800 - 2150 m.

Zillertal

Zillertalské údolí je nejvýznamnější lyžařskou oblastí v Rakousku. Pět zillertalských středisek, která jsou propojena skibusy nabízí celkem 450 km sjezdovek s kapacitou lanovek 190 000 os/hod. Celé údolí je propojeno jedním společným skipasem, nebo je možnost zakoupení regionálních skipasů na jednotlivá střediska a to: Zillertal, ledovec Tuxertal-Hintertux, Zillertal Arena, Mayrhofen, Hochzillertal, Fügen/ Hochfügen. Novinkou je vytvoření rozlehlé lyžařské oblasti Ski - Zillertal 3000, která vznikla propojením oblasti velkokapacitní lanovkou Tux 150 a šestisedačkou Wanglspit. Ideální podmínky pro snowboarding (6 parků v různých místech údolí). V dolní části údolí jsou dva významné lyžařské areály přístupné ze středisek Kaltenbach, Uderns, Fügen, Aschau a Ried. Lyžařská oblast Hochzillertal (550-2400 m n.m.) nabízí 25 km modrých, 45 km červených a 15 km černých sjezdovek. Oblast lyžování Fügen - Spieljoch (550-2050 m n.m.) nabízí 20 km lyžování na tratích střední obtížnosti. V závěru údolí leží ledovcový kotel Hintertux. Hintertux se řadí mezi nejkvalitnější ledovce v Evropě. Na některých sjezdovkách proto můžete potkat i některá národní družstva během tréninku. Nejvyšší bod Hintertuxu 3250 m. n.m. poskytne dlouhý, středně těžký sjezd až do údolí o celkové délce 12 km s výškovým rozdílem 1700 metrů. K dispozici je bezmála 60 km sjezdovek, z toho 40 km modrých a 20 km červených. Pro začátečníky doporučujeme oblast Tuxer Joch, kde lze nalézt lehčí sjezdovky. Parkování na parkovištích a v podzemních garážích zdarma.
Aprés ski:
Vodní areály v Aschau a Mayrhofenu, tenisové a squashové haly, restaurace, bary.

 

Sjezdové tratě: 50/176 km, 82/282 km, 13/43 km
Běžecké tratě:
200 km
Lanovky:
Poma 91, sedačka 49, kabina 21
Vzdálenost z ČR:
Praha 520 km, Brno 540 km

Hintertux

Hintertux je jedním z největších evropských ledovců, který umožňuje lyžování po celý rok. Díky použití kvalitních technologií je na vrchol možno dopravit až 3000 osob za hodinu. V údolí se nachází pět vesnic, které jsou mnohými oceňovány za poskytování nejlepšího letního lyžování na celém světě. Lyžařské a snowboardové školy, restaurace, hotely, obchody, pošty, banky, noční kluby. Nadmořská výška: 1500m - 3250m. Sjezdovky: 23 km modrých, 47 km červených, 16 km černých. 5 kabin, 12 sedaček, 10 vleků.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí