CK Pohoda Itálie Zájezd č. POZ-SAR

Sardinie - Sardinie 55+ Poznávací zájezd ****

Itálie
Sardinie
Tento zájezd je zaměřen na poznání krás a památek malebné Sardinie, jako je například…

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Tento zájezd je zaměřen na poznání krás a památek malebné Sardinie, jako je například přístav Alghero, který je nazýván "malá Barcelona". Dále historické městečko Castelsardo, nad kterým se tyčí krásný hrad. Návštěva souostroví La Maddalena uchvátí svou přírodou a plážemi nejednoho návštěvníka. A mnoho dalších vyhlášených městeček na Sardinii, jako je například Porto Cervo či San Teodoro.

1. DEN – Odlet z Prahy na Sardinii. Transfer do hotelu.
2. DEN – Výlet na severozápadní část ostrova. Cesta vnitrozemím ostrova k SANTISSIMA TRINITA DI SACCARGIA
– překrásný románský kostelík z poč. 12. stol. Dále návštěva malebného přístavu ALGHERO , přezdívaného díky katalánské tradici "malá Barcelona". Uvidíme katalánskou gotickou katedrálu sv. Marie, náměstí, obranné valy, kostel a klášter sv. Františka i nábřeží. Severním pobřežím do malebného historického městečka CASTELSARDO . Městečko s hradem, který leží na mohutném skalisku a majestátně se tyčí nad pestrobarevnými domky rozesetými po útesu. Z hradeb jsou krásné výhledy na městečko, přístav i moře. V příkrých středověkých uličkách nalezneme množství kostelíků, náměstíčka, restaurace. Foto zastávka u skály ve tvaru sloního těla ROCCIA D’ELEFANTE .
3. DEN – Pobyt a odpočinek u moře.
4. DEN – Výlet na severovýchodní část Sardinie. CAPO D’ORSO – krátký výstup ke skalisku ROCCIA DELL’ORSO (ohromný erozí vymodelovaný žulový blok připomínající medvěda). Odtud jsou krásné výhledy na tyrkysové moře a souostroví La Maddalena. Souostroví LA MADDALENA – pro svoji výjimečnou krásu, úžasnou přírodu a překrásné pláže se stala národním parkem. Trajektem možnost návštěvy městečka LA MADDALENA s křivolakými uličkami, působivým náměstím. Cesta za dávnou historií Sardinie – návštěva starověkého komplexu Prisgiona nuraghe, jednoho z nejvýznamnějších archeologických nalezišť na Sardinii, prehistorické hrobky CODDU VECHIU (hrobka obrů) a nurag ALBUCCIU u Arzacheny. Příjezd do srdce pobřeží COSTA SMERALDA (Smaragdové pobřeží), které je považováno za nejkrásnější část pobřeží Sardinie se skalisky, malebnými plážemi, ostrůvky a tyrkysově průzračnou vodou. Návštěva městečka PORTO CERVO , které je skutečným centrem Costy Smeraldy s krásným přístavem, kde kotví množství jachet, s obchůdky a restauracemi a záplavou květin, které zdobí různá zákoutí.
5. DEN – Pobyt u moře.
6. DEN – Pobyt u moře. Pro zájemce možnost fakult.lodního výletu spojeného s návštěvou pobřežní vápencové jeskyně GROTTA DEL BUE MARINO a s následným koupáním na údajně nejkrásnější italské pláži CALA LUNA , která dostala své jméno podle srpkovitého tvaru připomínající Měsíc.
7. DEN – Pobyt u moře. Pro zájemce výlet na NURAG MANNU , který se nachází na působivém místě nad mořem, odkud jsou nádherné výhledy na východní pobřeží Sardinie.
8. DEN – SAN TEODORO – malebné městečko umístěné jen kousek od jedné z nejvyhlášenějších pláží La Cinta. OLBIA – návštěva města, kde se seznámíme s charakteristickou Corso Umberto plnou malebných obchůdků a navštívíme nejdůležitější památku města: románský kostel San Simlicio, postavený ve dvanáctém století ze žulových bloků. Odlet do Prahy.

Poloha: Tento krásný a velmi kvalitní hotelový komplex je situován v oblasti Golfo dei Orosei, jednoho z nejkrásnějších mořských parků Itálie. Je vybudován na panoramatickém místě na 12 ha pozemku přímo u krásné pláže (lehátka/křesílka a slunečníky v ceně). Přímo u hotelu je malebné přímořské městečko Cala Gonone, kde najdete množství barů, restaurací, zmrzlináren a obchůdků. Hotel je rozdělen na 3 části – hotel, Villaggio a Borgo. Hotel se nachází v centru resortu hned vedle bazénu. Villaggio má 300 poschoďových řadových vilek, které jsou obklopeny zelení, olivovníky a oleandry. Borgo nabízí klientům absolutní klid, jelikož se nachází vlevo od hotelové části a má vlastní bazén.

Pláž: Krásná pláž s hrubším růžovým pískem se nachází 200–400 m (dle místa ubytování). Na pláž se dostanete po schodech nebo klidnou místní komunikací okolo hotelu. Plážový servis (lehátka/křesílka a slunečníky) zdarma.

Akce: Vhodné pro aktivní seniory, kterým nevadí náročnější
program.

Hotely v nabídce: Ubytování ve 4* hotelu Hotel Palmasera Village.

Ubytování: hotel ****

Vybavení: recepce, bar, restaurace, 2 tenisové kurty, fotbalové hřiště, 2 bazény, basketbalové hřiště, ping – pong, obchůdek se suvenýry, amfiteátr. Animace jsou v provozu v hlavní sezoně

Vybavení pokojů: standardní pokoje se sociálním zařízením, minibarem, TV/SAT, telefonem, trezorem, klimatizací, verandou

Vybavení pokoje v částech Villaggio a Borgo: - pokoje se nacházejí ve vilkách a mají sociální zařízení, klimatizaci, TV/SAT, minibar/miniledničku, telefon, fén, trezor, balkon, terasu nebo verandu (přízemí nebo první patro).

Stravování: polopenze

Polopenze formou švédských stolů (minimálně polévka, dva první a dva druhé chody) včetně sklenice vody a vína

Doprava: letecky

cala-goloritze-2277644_960_720 CASTELSARDO 3 CASTELSARDO 7 castelsardo1 MADDALENA 1 MADDALENA 21 MADDALENA 3 MADDALENA 52 NUORO 2 nuraghe la prisgiona 1 nuraghe la prisgiona 3 nuraghe la prisgiona 51 nuraghe la prisgiona 6 ORGOSOLO 1.JPG Palmasera Palmasera - animační program Palmasera - Cala luna Palmasera - pokoj Palmasera - restaurace Palmasera 1 Palmasera 10 palmasera 11 Palmasera 12 Palmasera 13 Palmasera 14 Palmasera 15 Palmasera 2 Palmasera 4 Palmasera 5 Palmasera 6 Palmasera 8 Palmasera 9 Palmasera1 SANTA TERESA 1 SANTA TERESA 2 SANTA TERESA 3 SANTA TERESA 52 SANTA TERESA 72 SANTA TERESA 9 sardinia-2951815_960_72 Sardinie1 Sardinie2 Sardinie3 Sardinie4 Sardinie5 Strana 50 - obecné (1) Strana 50 - obecné (2) Strana 50 - obecné (3) Strana 50 - obecné vpravo nahoru Strana 50 - úvodní

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Sardinie

Sardinie, druhý největší italský ostrov, který se nachází západně od Apeninského poloostrova a jižně od francouzské Korsiky. Ostrov je rozdělen do čtyř správních oblastí: Sassari, Nuoro, Oristano a Cagliari, které je zároveň hlavním městem. Ostrov, jako stvořený pro celoroční dovolenou, láká svou panensky nedotčenou přírodou, bohatstvím podmořského života, jedinečnými plážemi, ale i atmosférou, kterou vytváří tradice sardského lidu, které sahají hluboko do historie a směs nádherných vůní a barev zdejší flóry. Sardinie nabízí nespočet nádherných pláží, z nichž určitě nejznámější je Costa Smeralda (Smaragdové pobřeží) na severovýchodě ostrova táhnoucí se od zálivu Arzachena k zálivu Cugnana. Tipy na výlet: sardinské nuraghy –megalitické stavby, kterých najdete na ostrově přibližně 7.000. Na severu Sardinie doporučujeme navštívit souostroví La Maddalena, pohádkové údolí Valle della Nuraca, archeologické naleziště u Porto Torres nebo přírodní rezervaci Asinara. K nejznámějším a nejnavštěvovanějším městům na ostrově patří Nuoro, město s jedinečnou sbírkou etnických předmětů, šperků a oděvů sardského lidu, Sassari se zachovalými historickými památkami, Alghero v jehož okolí se nachází přírodní jeskyně Grotta di Nettuno a Grotta Verde a nebo třeba Cagliari s památkami z rozličných historických období, jako jsou starořímský amfiteátr nebo byzantský kostel San Saturnino.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí