CK Pohoda Francie Zájezd č. SKK

Francie - Korsika na kole - srdcem Korsiky na západní pobřeží

Francie

Dvanáctidenní poznávací zájezd s lehkou cykloturistikou na Korsiku, ostrov, jehož…

12Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

12 - denní zájezd

Dvanáctidenní poznávací zájezd s lehkou cykloturistikou na Korsiku, ostrov, jehož překrásná subtropická příroda nabízí nejen azurové moře s fantastickým pobřežím, ale i štíty horských velikánů, romantické kaskády a zákoutí ve stínu staletých pinií a korkových dubů. V případě, že zájezd pojede společně s pěšími turisty, každý den se můžete místo cyklistiky vydat s nimi na túru.
Možnost přikoupit českou polopenzi.

Poznámka: Vzhledem k tomu, že naplnění turistické části programu je přímo závislé na vhodných meteorologických podmínkách, CK si vyhrazuje právo na úpravu programu v případě nepříznivého počasí, nebo nepříznivého stavu horských silnic.
Jízdní řády trajektů na sezónu 2019 nejsou přesně známy v době uzávěrky katalogu, CK si vyhrazuje právo úpravy programu z důvodu změny jízdního řádu trajektu.

Ubytování:

vlastní stany, celkem 3 různé kempy (4x u moře u Propriana, 3x ve vnitrozemí u Canaglie, 2x pod Monte Cintem).

Stravování: vlastní

vlastní. Možnost česká polopenze začíná 3. den snídaní a končící 10. den večeří 2 400 Kč.

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. - 2. den:odjezd z ČR do Itálie, trajektem do Bastie. V závislosti na časech trajektu, odpočinek a relaxace u moře, přejezd do kempu v horách (3x na stejném místě), možnost individuálního grilování a posezení u vína.
3. den:po snídani se vydáme na kolech do nádherných korsických hor. Čeká nás velmi náročná, ale krásná cyklotrasa s velkým převýšením, s možností sKvělého koupání v řece FIUM´ORBO. Přes COL DE SORBA (1 311 m) sjedeme do GHISONI, projedeme nádhernými soutěskami řeky FIUM´ORBO a přes malebnou obec VEZZANI borovým lesem s jedinečnými výhledy na střed Korsiky se přes VIVARIO vrátíme do kempu (70 km).
4. den:na kole do vesničky CANAGLIA, odkud se pěšky vydáme (kola jsou hlídaná) ke kaskádám MANAGANELLO, kde se můžeme koupat a opalovat. Od lávky, kde končí lesní silnička, se vydáme pěšky k salaším TOLLA s rázovitým občerstvením a pokračujeme ke kaskádám (1 200 m, 1 hod.). Zpět stejnou cestou. Na kole 5 km, 130 m. Možno prodloužit o výjezd busem na COL DE VIZZAVONA (1 163 m) s výhledem do údolí řeky Gravona, návštěvu ANGLICKÝCH kaskád s koupáním a návrat přes letovisko VIZZAVONA ke kaskádám Manganello zpět do kempu. Na kole 15 km.
5. den:
6. den:výjezd do nejvýše položené starobylé vesničky CALASSIMA s úchvatným výhledem na PAGLIA ORBA (2 525 m). Sjezd a koupání u starobylého mostu janovského GOLO, zpět do kempu. Na kole 38 km, 900 m. Možnost prodloužení etapy o výjezd do vesničky CASAMACCIOLI, prohlídka místního kostelíku a podél přehrady zpět do kempu.
7. den:ráno přejezd autobusem na nejvyšší silniční sedlo Korsiky COL DE VERGHIO (1 477 m). Sjezd na kolech úchvatnou zalesněnou horskou krajinou. Výhledy do soutěsky SPELUNCA, jedné z nejznámějších atrakcí ostrova. Možnost koupání v kaskádách v ústí soutěsky. Přes malebnou obec OTA do vyhlášeného letoviska PORTO. Stoupání k bizarním načervenalým skalním útvarům CALANCHE. Dojezd za vesničku PIANA, oceněné jako nejkrásnější francouzská obec. Na kole 48 km, ^570 m. Odtud autobusem přejedeme do zátoky Valinco u Propriana. Pozdě večer ubytování v příjemném kempu blízko pláže (4 nocí na stejném místě).
8. den:autobusem do PETRETO-BICCHISANO (450 m). Na kole přes COL DE ST. EUSTACHE (995 m) a COL DE TANA do AULLÉNE (850 m). Pak nádherný sjezd přes LORETO DI TALLANO k řece RIZZANÉSE. Koupání u Janovského mostu SPIN A CAVALLU. Na kole 50 km, ^650 m. Busem nebo na kole /navíc 19 km, ^300 m/ do kempu.
9. den:ráno odjezd autobusem do sedla pod siluetou skalních věží BAVELLA (1 218 m). Na kole sjezd přes Zonzu a Levii do zajímavého městečka STE LUCIE DE TALLANO, dále pak přes obec VIGGIANELLO s jedinečným jedinečným panoramatem zálivu Valinco sjedeme do Propriana a odtud do kempu /60 km, ^550 m, po dohodě možno závěr dojet autobusem/. V podvečer se stihneme ještě vykoupat v moři.
10. den:výlet autobusem do vyhlášeného BONIFACIA, cestou kratší zastávka ve svérázném středověkém městě SARTENE. Prohlídka Bonifacia, které je se svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Pro zájemce nádherná projížďka lodí pod skalnatými útesy města (cca 17 EUR na osobu), nebo pohodová pěší turistika po pobřežních útesech s překrásnými výhledy na město na skalách až k majáku na písčitou pláž u ostrůvku St. Antoine /tam i zpět asi 12 km/. Návrat navečer. Pro cyklisty možný individuální program v okolí zálivu Valinco.
11. - 12. den:přejezd busem do přístavního města BASTIE, prohlídka města, trajektem do Itálie, noční přesun do Rakouska, návrat do ČR odpoledne.
Korsické pláže Korsika Korsika na kole Korsika_na kole_v_pohode_05 Korsika_na kole_v_pohode_11 Korsika_na kole_v_pohode_13 korsika_na_kole_v_pohode_01 Korsika_na_kole_v_pohode_08 Korsika_na_kole_v_pohode_09 Korsika_na_kole_v_pohode_14.JPG Korsika_na-kole_v_pohode_04 Korsika_na-kole_v_pohode_06 Korsika_na-kole_v_pohode_07

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí