CK Pohoda Irsko Zájezd č. INH

Irsko - Irsko na kole - tři prsty jihozápadního Irska - hostel

Irsko

Vydejte se s námi do jihozápadní části Irska, do oblasti Killarney. Beara nás přivítá…

12Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

12 - denní zájezd

Vydejte se s námi do jihozápadní části Irska, do oblasti Killarney. Beara nás přivítá příjemným klimatem, fuchsiemi a hortenziemi, spodní patra lesů připomínají pravěk a moře bičuje irské pobřeží. Jako krajina z "Pána prstenů" jeví se hradba horského hřebenu, jehož vrcholy halí se do mraků a doliny pokrývá mlha. Krajina, jež nás nenechá na pochybách, že duch starých Keltů stále dřímá v horách - to je Kerry, největší z poloostrovů jihozápadu. Na Dinglu si připomeneme rané křesťanství. Vydejte se s námi do věčně zelené země, za pasoucími ovečkami, dobrým pivem, do míst, kde možná na konci duhy najdeme pověstný poklad.

Poznámka: Při nedostatečné naplněnosti bude mít zájezd společnou dopravu s pěší variantou zájezdu, která je koncipovaná tak, že si obě skupiny nebudou navzájem překážet.

Ubytování: hostel

1x nocleh v kajutě na trajektu, 7x nocleh v hostelu ve vícelůžkových pokojích, 1x transferový hostel.

Stravování: snídaně

7x kontinentální snídaně, možnost přikoupení českých večeří.

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:brzy ráno odjezd z ČR, přejezd přes Německo, Belgii a Francii. Nočním trajektem do Anglie.
2. den:ráno příjezd do přístavu PEMBROKE, odkud vyplujeme do hl. města Irska - DUBLIN. Prohlídka centra města, posezení v typické hospůdce ve čtvrti TEMPLE BAR. Odjezd na ubytování u Dublinu večer.
3. den:busem ke CORKU. Odpolední vyjížďka k hradu CARRIGADROMID do vesničky MACROOM (35 km). Noční příjezd na ubytování v hrabství KERRY v okolí Killarney.
4. den:cyklookruh v horské krajině hrabství KERRY. Z Killarney vyjedeme přes vesničky k jezeru ACOOSE a dále do Glencar, výjezd do sedla BALAGHBEAMA (205 m), přes které se dostaneme do údolí říčky OWENREAGH s meandry a vodopády. Pod majestátnými vrcholy hor na nás čeká výšlap do sedla GAP OF DUNLOE (210 m). Sjezd okolo dunloeských ples k jezeru LOCH až do Killarney (85 km).
5. den:busem do CILL ORGLANU, na kole severní částí poloostrova Kerry s výhledy na zátoku DINGLE, dojedeme k bývalé pevnosti LEACANABUAILE a na romantický ostrov VALENCIA s městečkem KNIGHTS TOWN, možnost okruhu po ostrově s výjezdem na FOGHERSKÉ ÚTESY. Zpět na Kerry a k písečným plážím v BALLINKELLINGSKÉ ZÁTOCE. Možnost výšlapu do sedla COOMAKESTA s výhledy do okolí nebo po vnitrozemské silničce přes sedlo BALLAGHISHEEN v pohoří IVERAGH, zpět na ubytování (95 km, možnost zkrácení na 70 km).
6. den:nenáročná cyklistika okolo jezera LOCH, možnost návštěvy hradu ROSS, opatství MUCKROSS, lodičkou na ostrov INNISFALLEN s klášterem (35 km), popř. procházka městem.
7. den:odjezd na poloostrov BEARA. Etapu začneme v KENMARE a přímořskou cestou pokračujeme do BEARY. Přesličky a kapradiny dosahující 4 m jsou součástí botanického parku DERREEN. Podél moře pod hřebenem CAHA MOUNTAINS dojedeme na hranici panství Cork s MENHIR EYERIES. Irskými vesničkami dojedeme na samotný cíp poloostrova a dále do oblasti BEARHAVEN s výhledem na hrad DUNBOY a přístavní městečko CASTLETOWN s ostrůvkem BEAR. Sjezd do městečka k busu, odjezd na ubytování (90 km, možné zkrácení na 60 km).
8. den:odjezd na poloostrov DINGLE. Výšlap do pohoří CONNOR HILL (400 m), sjezd k zátoce BOHERBOY a ke kostelu SV. BRANDONA, pak do stejnojmenného městečka s pláží. Pobřežní krajinou okolo zálivu BANDON a TRALEE k větrnému mlýnu BLENNERVILLE v historickém městě TRALEE. Dojezd do města, naložení kol a odjezd do Killarney (75 km).
9. den:odjezd opět na DINGLE, na západní pobřežní prstenec. Vyrazíme po jižním břehu okolo pevnosti DUNBERG a prehistorických stavení, dojedeme na vyhlídku na mysu SLEA HEAD a začneme klesat do DUNQUINU s vyhlídkovým bodem CLOGHERS HEAD a poloostrovem se třemi dominantními vrcholy THREE SISTERS. Sjezd k monumentu z 8. stol. GALLARUS ORATORY a na pláž zátoky SMERWICK. Při cestě zpět zastávka u kostelíku KILMALKEDAR a u domku sv. Brendona. Odjezd z Dinglu busem na ubytování (70 km).
10. den:: trajektem do Francie. Nocleh v kajutě (plavba 17-20 hod.).
11. - 12. den:připlutí do Francie, cesta přes Německo do ČR. Příjezd domů dopoledne.
Beara - ruiny dolů Dingle - zátoka Dunquin Gallarus Oratory - historický monument z 8. století hrad Ross - Národní park Killarney irsko-gougane-barra-93235963 Iverang - součást Ring of Kerry jezero Muckross - Národní park Killarney Maják na ostrově Dingle Mys Slea Head - ostrov Dingle opatství Muckross - Národní park Killarney ostrov Dingle ostrov Dingle Ostrov Valentia - typické domy sedlo Gap of Dunloe Skelling Michael - ostrov Valentia Vodopád Torc v Národním parku Killarney

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí