CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 16640133

Korutanská jezera - Penzion Glinz

Rakousko
Korutanská jezera
Mnohem blíž, než břehy Jadranu je nádherné koupání na jižní straně Alp, chráněné…

4Počet dnů:

25.07.2016Termíny od:

5 800 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

Mnohem blíž, než břehy Jadranu je nádherné koupání na jižní straně Alp, chráněné z jižní strany vysokými hřebeny Dolomit. Tato oblast nabízí výtečné koupání, upravené krajiny kolem jezer a nepřeberné možnosti pro výlety počínaje Dolomity, Grossglockenerem a dalšími.

Korutany jsou proslulé největším počtem jezer v celém Rakousku. Celkový počet je 1.270 jezer, přičemž ke koupání jich je ideálních více jak 200, nejznámější a nejoblíbenější je Wörthersee, Ossiacher See, Millstätter See, Presseggersee a Faaker See. Za zmínku stojí také Klopeinersee patřící mezi nejteplejší jezera Evropy. Jezera se nacházejí v magickém prostředí, s dlouhodobým průměrem 2010 hodin slunečního svitu ročně. Mají křišťálově čistou pitnou vodu, která může dosahovat až 27°C a již v prvních letních měsících si drží ideální teplotu vody ke koupání a dalším sportovním aktivitám jako je jachting, windsurfing, vodní lyžování, veslování, rybaření.

Fakultativní nabídka : • Korutanská karta – Kärnten Card
Využijte slev na vstupném v rámci Korutanské karty, kterou lze zakoupit ve všech turitických kancelářích v každém místě Korutan.

Objevovat krásy Korutan můžete několika způsoby - v přírodě, v muzeích, na lodi, ve vzduchu, na kole, autem nebo pěšky, ale vždycky bude váš výlet za poznáním stát za to. Vidět toho můžete opravdu mnoho a jistě by to vydalo na několik vašich dovolených. Uvádíme Vám zde jen několik nejzajímavějších možností a výletů do okolí:

• Na lodi
- Plavba lodí po řece Drávě z centra Villachu až k Faaker See, s vínem, kávou na palubě s kapitánem a hudbou
- Plavba na lodi po Millstattersee
- Linková loď s večerní plavbou na Ossiachersee.

• Lanovkou či pěšky
- na Gerlitzen do výšky 1911m za 30 minut – nádherný výhled na hory a jezera, -- z Heiligenblutu na Schareck do výšky 2600m k překrásným turistickým trasám vysokoalpského regionu zpět do údolí, na Goldeg – z města Spittal do výšky 2050m
- kabinovou lanovkou na Ankogel do výšky 2636m, do centra Nár. parku Vysoké Taury, skvěle udržované turistické stezky s přehledným značením
- kabinovou lanovkou na Molltalský ledovec – do světa věčného sněhu a ledu, k restauraci Panorama s nádherným výhledem a sluneční terasou s lehátky
- lanovka Reisseck – během délky trasy 3,5 km můžete krásně sledovat měnící se vegetační stupně vysokohorské přírody, krásný rozhled, výchozí bod pro pěší túry, čtyřsedačkou na Naggler Alm- rychle a pohodlně se dostanete do výšky 1400m nad jezero Weissense- krásný výhled, jedinečné panorama pro váš fotoaparát a východí bod pro pěší túry nedotčenou přírodou

Vysokohorské vyhlídkové cesty –doporučujeme Malta Hochalm Strase – 18 km dlouhá horská cesta, která vede tunely ve skalách, s nádhernými vyhlídkami a úžasnou okolní přírodou. Zakončení cesty je u 200m vysoké hráze přehrady Kolnbrein, která je nejvyšší v Rakousku.

Alpská horská cesta na Grossglockner, kde na pár kilometrech zažijete všechna vegetační pásma a různá klimata. A na konci stojí nejvyšší hora Rakouska a nejdelší ledovec Alp- Grossglockner. Krásné vyhlídky, observatoř, možnost jízdy lanovkou, vysokohorské túry.

Muzea: muzeum města Villachu, Korutanské rybářské muzeum, muzeum Porsche v Gmundu – jedinečné privátní muzeum automobilů Porsche v Evropě nabízí k vidění

Doporučujeme vám také jízdu vláčkem „Tschu-tschu-bahn“ Rennweg/ Katschberg do“Údolí tisíce orchidejí“ v době květu těchto květin-celé léto.

Pobyty : zkrácené i týdenní pobyty

Ubytování: pension

Velden - centrum oblasti i nejvyhledávanější místo u jezera Wörthersee. Dům se nachází mezi dvěma jezery – Wörthersee a menším Saisersee na okraji lesa zhruba 1,5 km od jezera i centra města.

Rodinný pension nabízí ubytování jak ve 2lůžkových pokojích s vl.soc.zařízením, Sat-TV a možností až 2 přistýlek tak ve 4lůžkových apartmánech (58 m2) s kompletně zařízenou kuchyní včetně myčky nádobí, 2 oddělenými ložnicemi, obývací kuchyní, Sat-TV a balkónem.
Donáška pečiva. Domácí mazlíčci jsou zde vitáni - za poplatek. U domu zahrada s lehátky a stolním tenisem

Stravování: snídaně

Typ stravování : Snídaně

formou bufetu

Doprava: vlastní

Možnosti dopravy : vlastní

Vzdálenost z ČR : 520 km z Prahy
440 km z Brna

Foto - Korutanská jezera - Apartmány Glinz Foto - Korutanská jezera - Apartmány Glinz Foto - Korutanská jezera - Apartmány Glinz Foto - Korutanská jezera - Apartmány Glinz Foto - Korutanská jezera - Apartmány Glinz Foto - Korutanská jezera - Apartmány Glinz

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • Ubytování se snídaní včetně energií
  • Ložní prádlo
  • DPH

Cena nezahrnuje

  • Platba na místě (povinné poplatky):
  • Turistická taxa:2€/den os
  • Služby za příplatek:
  • Cestovní pojištění

Slevy

  • Děti na přistýlce s rodiči na pokoji: do 5 let zdarma, 6-11 let -50%, 12-17 let -10%
  • Motivační slevy a poukázky Holiday Pass

Korutanská jezera

Termální jezera zapadají do malebného kraje rakouských Korutan, plných krásných lesů a skalních útvarů, strategicky umístěných nedaleko pomezí tří zemí, sousedního Slovinska a Itálie. Jezera si již v brzkých letních měsících drží přímo ideální teplotu vody na koupání, vodní sporty a další sportovní aktivity, které jsou pevně spojeny s koupáním. Pomyslnou třešinkou na dortu je místní ráj pro cykloturistiku. Nepřeberné množství značených tras, nedá spát žádnému z příznivců jak silničních, tak horských kol. Nenechte si ujít návštěvu starobylého Klagenfurtu i procházku mezi nejvýznamnějšími památkami světa v parku miniatur Minimundus. Z Veldenu i Pörtschachu lze do Klagenfurtu pohodlně dojet lodí po jezeře Wörthersee. Díky výhodné poloze lze doporučit pro celodenní výlety italské Benátky a Terst a slovinskou Ljublanu.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí