CK Pohoda Mexiko Zájezd č. 427483

VELKÁ INDIÁNSKÁ CESTA STŘEDNÍ AMERIKOU - MEXIKO, GUATEMALA a BELIZE + Salvador a Honduras

Mexiko
Mexico City
!!! Při zakoupení zájezdu do 30.4.2017 sleva ve výši 2000,- Kč/os!!!

24Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

24 - denní zájezd

!!! Při zakoupení zájezdu do 30.4.2017 sleva ve výši 2000,- Kč/os!!!

Ubytování: pension

19x ubytování v penzionech a turistických hotelech - dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím

Stravování: bez stravy

vlastní stravování

Doprava: letecky

z Prahy

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy.
2. den:Přílet do mexické metropole. Mexico City – hlavní náměstí Zocalo, pěší zóna, Latinskoamerická věž, Plaza Garibaldi aj. Nocleh v centru Mexico City.
3. den:Posvátná místa Aztéků: Tenochtitlan – pozůstatek pyramidy a muzeum a město bohů - Teotihuacan s gigantickými pyramidami z doby 1000 let před Aztéky. Nocleh v centru Mexico City. Nocleh.
4. den:Výlet za nejslavnější toltéckou památkou – Tula (tisíc let staré gigantické sochy a pyramidy). Nocleh v centru Mexico City.
5. den:Dopoledne fakultativní výlet do Cortesova sedla pod Popocatepetlem (cca 30 $). Odpoledne prohlídka Antropologického muzea, které soustřeďuje komplexní sbírku mexických indiánských kultur. Nocleh v centru Mexico City.
6. den:Přejezd do oblasti Puebly – jedinečný mariánský kostel v Tonantzintle, svaté indiánské město Cholula s největší americkou pyramidou a výstavní koloniální město Puebla. Nocleh.
7. den:Tehuacanské údolí – saliny a kaktusové lesy pouště uprostřed Mexika. Večer příjezd do Oaxacy. Nocleh.
8. den:Oaxaca – koloniální architektura a zapotécká metropole Monte Alban (akropole s pyramidami zapotécké kultury). Noční přejezd do mexického státu Chiapas.
9. den:San Cristobal – indiánsko-koloniální horské město (působivá architektura a trhy). Možnost výletu do indiánských vesnic v okolních horách (cca 20 $). Nocleh v centru San Cristobalu.
10. den:Fakultativní výlet do velkolepého mayského města v džungli - Palenque (cca 50 $). Nocleh v centru San Cristobalu.
11. den:Výlet ke kaňonu Sumidero (až kilometr vysoké kolmé stěny, krokodýli, projížďka lodí a vyhlídky z horní hrany) a koloniální město Chiapa de Corso. Nocleh v centru San Cristobalu.
12. den:Celodenní přejezd na guatemalskou hranici a poté horskou krajinou Guatemaly do Panajachelu u jezera Atitlan, které je rámováno vulkány a indiánskými vesnicemi. Nocleh.
13. den:Dopoledne prohlídka horského indiánského města Chichicastenango, kde se koná největší indiánský trh Střední Ameriky a kde přežívají pohanské tradice (uctívání křesťanských světců i pohanských mayských idolů). Odpoledne přejezd do Antiguy, historického koloniálního města, které bylo v 17. století metropolí Střední Ameriky. Nocleh v centru Antigui.
14. den:Pobyt v Antigui. Fakultativní výlet na sopku Pacayu (cca 20 $). Nocleh v Antigui.
15. den:Fakultativní výlet do Salvadoru – dosažení pobřeží Pacifiku (cca 50 $). Nocleh v Antigui.
16. den:Fakultativní výlet do Hondurasu – mayské město Copan (cca 50 $). Noční přejezd do Floresu, do oblasti tropického deštného pralesa.
17. den:Prohlídka jedinečného mayského města v pralese Tikal (vysoké pyramidy, nosálové, řev džungle), jezero Peten Itza a městečko Flores na ostrově v jezeře. Nocleh.
18. den:Přejezd na hranice do Belize a prohlídka mayského města Xunantunich. Zastávka v metropoli - Belize City. Večer překročení mexických hranic. Nocleh v Chetumalu.
19. den:Cesta vnitrozemím poloostrova Yucatan. Příjezd do historického koloniálního města Valladolid a možnost koupání v krasové jeskyni Dzitnup. Nocleh v centru Valladolidu.
20. den:Fakultativní výlet do oblasti Puuc: mayská města Uxmal a Kabah. (cca 50 $) nebo výlet do metropole Yucatanu Meridy a na pláž Mexického zálivu (cca 30 $). Nocleh.
21. den:Prohlídka jedinečně zachovalého maysko-toltéckého města Chichen Itza (dokonalá Kukulkánova pyramida, obětní studna, observatoř aj.), které bylo roku 2007 zapsáno mezi 7 novodobých divů světa. Přejezd ke Karibiku. Nocleh.
22. den:Dosažení Atlantiku. Prohlídka mayského pevnostního města Tulum a koupání v Karibiku. Nocleh.
23. den:Koupání v Karibiku a večer odlet.
24. den:Večer návrat domů.
S.Amerika St.Amerika STř.Am. Stř.Amerika Střed.Am.

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • D: Cena za osobu

Cena zahrnuje

  • 19x ubytování v penzionech a turistických hotelech (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • obousměrnou letenku, letištní taxy
  • dopravu linkovými busy a najatými mikrobusy
  • průvodce
  • zákonné pojištění

Cena nezahrnuje

  • Orientační částka na vstupy: cca 150 $
  • Výběr fakultativních výletů mimo základní program: Cortesovo sedlo, indiánské vesnice v Chiapasu, mayské město Palenque, mayské město Copan, Salvador, sopka Pacaya, mayská města Uxmal a Kabah nebo Merida a pláž Mexického zálivu: celkem maximálně 270 $
  • Zájezd se bude realizovat při účasti alespoň 8 zájemců

Mexico City

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí