CK Pohoda Srí Lanka Zájezd č. 603

Srí Lanka - s prodloužením o pobyt na Maledivách

Srí Lanka
Kandy , Sigiriya , Negombo , Colombo
Do naší nabídky jsme opět zařadili oblíbený pobytově – poznávací zájezd za exotikou…

14Počet dnů:

18.11.2024Termíny od:

86 990 Kč Cena od:

14 - denní zájezd

Do naší nabídky jsme opět zařadili oblíbený pobytově – poznávací zájezd za exotikou. Čeká nás Srí Lanka, země tajů, nádherné fauny i flóry. Země nacházející se těsně nad rovníkem, uprostřed vod Indického oceánu. Srí Lanka se překládá jako „Krásná země" a my se o její kráse přesvědčíme. Objevíme fantastickou rozmanitost ostrova, kulturní dědictví buddhistů i hinduistů, nádherné chrámy s bohatou výzdobou, bujnou vegetaci deštných pralesů, volně žijící slony, čajové plantáže. Závěr zájezdu bude patřit jedinečnému souostroví Maledivy, které je roztroušeno kolem rovníku v Indickém oceánu a představuje tak sny o tropickém ráji. Ostrovy jsou lemovány korálovými útesy a nádhernými bílými plážemi.
Nabízíme jedinečný odpočinek na plážích Malediv v resortu**** se stravováním all inclusive, v kombinaci s poznáním exotické Srí Lanky s ubytováním v hotelech***/**** s polopenzí.

Ubytování: hotel ***+

Maledivy – resort Adaaran Select Hudhuranfushi**** leží v jihovýchodní části atolu Severní Malé, na ostrůvku plném tropické vegetace.
2 lůžkové luxusní plážové vilky s terasou, obklopené krásnou pláží s bílým pískem, ve stínu palem a tropické vegetace. K dispozici je i několik restaurací, SPA centrum, bar u bazénu a na pláži, výběr z rekreačních aktivit vč potápění (PADI certifikace). Dobrá volba pro klienty hledající odpočinek, pěkné koupání a kvalitní servis.

Stravování: polopenze

Na Maledivách je stravování formou All inclusive - vše formou bufetu - od tradiční maledivské až po západní kuchyni + dopolední, odpolední a půlnoční snack bufet a nápoje.

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet s průvodcem na Srí Lanku.
2. den:Přílet do COLOMBA , krátká prohlídka hl. města Srí Lanky. Odjezd na ubytování do hotelu u laguny Negombo . Odpočinek, relaxace, večeře.
3. den:Brzy ráno odjedeme do nejstaršího královského města Srí Lanky ANURADHAPURA (UNESCO), bývalé hl. město velkolepé buddhistické říše, prohlídka, množství dágob (Ruvanvalisaya, Abhayagiri aj.), posvátný více než 2 tisíce let starý strom „Bo“.
4. den:Dopoledne druhé královské město POLONNARUWA (UNESCO), středověká metropole Srí Lanky, paláce, chrámy, dágoby, gigantický zavlažovací systém a komplex GAL VIHARAYA, vrchol sochařského a kamenického umění (Svatyně z černého kamene). Navštívíme srílanské dřevařské dílny a odpoledne budeme mít možnost tradiční jízdy na slonech, která k ostrovu patří. Pro zájemce je připravena i návštěva NP MINNERIYA s rozlohou více než 8900 m2 formou Jeep safari (cca 55 $). Celé oblasti, kterou tvoří les a křoviny, dominuje stejnojmenná nádrž. Při projížďce parkem spatříme stáda slonů, sambary, makaky aj. NP je rájem i pro milovníky ptactva – čápi, pelikáni, volavky, papoušci aj.
5. den:Legendární skalní masív LION ROCK (Lví skála) na jehož vrcholu jsou ruiny paláce SIGIRIYA (UNESCO), tzv. osmý div světa – komplex zahrad, fontán a vodních nádrží. Výstup na vrchol je velkým zážitkem, cestou vzhůru budeme obdivovat světoznámé fresky žen a nahlédneme i do jeskyní, které kdysi sloužily poustevníkům. Přejedeme k jeskynním chrámům v DAMBULLE (UNESCO) „Zlatá skála“ – překrásně zdobené jeskyně s mnoha symboly buddhismu a hinduismu, fresky zachycující život Buddhy a události sinhálské historie. Průvodci nám zde budou i všetečné opice. Odjezd do posledního města sinhálských králů KANDY (UNESCO), ležícího na stejnojmenném jezeře, na okraji srílanské vysočiny. Cestou zastávka v tradiční Ayurvedické zahradě koření s vysvětlením jednotlivých druhů a jejich léčebných účinků.
6. den:Návštěva nejposvátnějšího buddhistického místa na Srí Lance magického chrámu BUDDHOVA ZUBU (chrám Dalada Maligawa s vzácnou relikvií – Buddhův zub) a nejproslulejší Královské botanické zahrady PERADENIYA u řeky Mahaweli Ganga, která nás vrátí do dob starých rodů, časů koloniálních mocností i fotografického putování pánů Zikmunda a Hanzelky. Seznámíme se s flórou Srí Lanky, atrakce zahrady – jávský fíkovník, jehož koruna pokrývá 3000 m2, obří bambusy, vzácné palmy "Coco de Mer". Zastavíme v muzeu drahých kamenů a diamantů – ukázka těžby a opracování tradičních rubínů a safírů formou videoprojekce. V podvečer možnost shlédnout tradiční srílanské představení - Kandyjští tanečníci a hudebníci. Návrat na ubytování.
7. den:Přejedeme na Srílanskou vysočinu HILL COUNTRY, zastávka mezi čajovými plantážemi, návštěva typické továrny na čaj s vysvětlením celého procesu výroby, ochutnávka, možnost nákupu tradičního cejlonského čaje. V horské oblasti vysočiny zastavíme u překrásných vodopádů RAMBODA a nedaleko nejvyšší hory Srí Lanky Piduruthalagala (2555 m n. m.) si prohlédneme nejvýše položené koloniální městečko ostrova NUWARA ELIYA, v překladu „město světla"- sídelní místo Britů.
8. den:NP HORTON PLAINS (UNESCO), fakult. výlet do krásné tiché oblasti vysočiny, exotická zvěř a množství ptáků (cca 70 $). Brzy ráno (snídaně formou balíčku) odjedeme jeepy na náhorní plošinu ve výšce cca 2100 - 2300 m n. m. Pěší turistický okruh (cca 9 km) k Bakerovým vodopádům - BAKER´S FALLS až k vyhlídce Konec světa, zde náhle plošina Hortonských plání končí 880 m hlubokým srázem, odtud název vyhlídky a další krok už udělat nemůžeme. Cestou pestrá flóra a fauna, krásné výhledy po vysočině. Odpoledne odjezd do letoviska u Indického oceánu.
9. den:Snídaně a dle let. řádu transfer na letiště do Colomba , odlet na Maledivy. Transfer rychlolodí (cca 20 min.) do resortu**** na ubytování, odpočinek v tropickém ráji.
10. den:Pobyt u oceánu na exotických MALEDIVÁCH – NORTH MALÉ ATOLL, koupání v průzračných vodách Indického oceánu, překrásné bílé pláže, odpočinek, strava all inclusive.
11. den:Pobyt u oceánu na exotických MALEDIVÁCH – NORTH MALÉ ATOLL, koupání v průzračných vodách Indického oceánu, překrásné bílé pláže, odpočinek, strava all inclusive.
12. den:Pobyt u oceánu na exotických MALEDIVÁCH – NORTH MALÉ ATOLL, koupání v průzračných vodách Indického oceánu, překrásné bílé pláže, odpočinek, strava all inclusive.
13. den:Pobyt u oceánu, dle let. řádu transfer rychlolodí na letiště do Malé, odlet s průvodcem.
14. den:Přílet do Prahy.
Anuradhapura_1-11 Anuradhapura_1-14 Anuradhapura_2-07 Anuradhapura_4-03 Kandy-mesto-36 Mihintale-07 Mihintale-08 Polonnaruwa_1-07 Polonnaruwa_3-04 Polonnaruwa_5-02 Polonnaruwa_5-04 Sigiriya-12 Sigiriya-25 Sigiriya-29 Sigiriya-30

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
18.11.2024 01.12.2024 14 86 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • let. přepravu Praha - Colombo a zpět přes Maledivy
  • let. taxy
  • transfer z/na letiště na Srí Lance a Maledivách
  • dopravu místním klim. busem po Srí Lance
  • 11x ubytování - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (z toho 7x na Srí Lance hotely ****/***, 4x na Maledivách-resort****)
  • 7x polopenzi - Srí Lanka
  • 3x All inclusive + 1x snídaně a 1x večeře - Maledivy
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • vstupy, fakult. výlety, služby
  • Na vstupy na Srí Lance doporučujeme částku 150$.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 85 000 Kč (příplatek: 2030 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 19300 Kč)
  • Ubytování v resortu na Maledivách je možné zajistit i na vodních bungalowech za příplatek (na osobu) (příplatek: 6500 Kč)

Kandy

Sigiriya

Negombo

Městečko nacházející se na západním pobřeží ostrova ve vzdálenosti cca 40 kilometrů severně od hlavního města Colomba. Jde o civilizovanější oblast ostrova, kde tráví dovolenou i bohatší obyvatelé Srí Lanky. Proto má středisko charakter zahradního města s vilami obklopenými svěžími zahradami. Výhodou střediska je i malé turistické zázemí, které disponuje bary, restauracemi a obchody. Středisko je lemováno širokou písčitou pláží s pískem okrové barvy. Město je známé svým bohatým kulturním dědictvím s řadou římsko-katolických kostelů, vystavěných Portugalci a ruinami staré holandské pevnosti. Transfer z letiště trvá asi 30 minut.

Colombo

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí