CK Pohoda Malajsie Zájezd č. KUA

Ostrovy a pláže Malajsie s návštěvou metropole Kuala Lumpur - Penang - Langkawi s polopenzí

Malajsie
Kuala Lumpur, Langkawi, Penang
Hledáte nádherné pláže, toužíte po kulinářských zážitcích a po dobrodružství ve stylu…

13Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

13 - denní zájezd

Hledáte nádherné pláže, toužíte po kulinářských zážitcích a po dobrodružství ve stylu Kiplingovi Knihy džunglí? Nebo vás láká poznání různých etnických kultur a stylů, ale nemáte čas na dlouhé cestování po světě? Pojeďte s námi do Malajsie! Tady se mísí vše. Zdejší ostrovy Penang a Langkawi vás ohromí svou pohodou, přívětivostí, všudypřítomnou zelení i vůní pocházející z četných plantáží koření a exotických ovocných stromů. Živou stránku Malajsie objevíme v multikulturní, architekturou nabitém Kuala Lumpur, který je ale i tak jedním z nejzelenějších měst v jihovýchodní Asii, což ho dělá tak půvabným.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:odlet z Prahy do Malajsie.
2. den:přílet do KUALA LUMPUR, přesun na ubytování nedaleko centra metropole, kde se mísí čínská, indická a malajská kultura. Prohlídka centra s ochutnávkou gurmánských specialit výběrem z lahodného spektra kuchyní této země. Noční život v KL, možnost návštěvy proslulého Skybaru s bazénem a úžasným výhledem na celé město.
3. den:po snídani odjedeme jen kousek od centra města do BATU CAVES, komplexu tří jeskynních hinduistických svatyní, kde si budeme připadat jako v jiném světě, konkrétně v Indii. Kolem nás se budou hemžit ženy v barevných sárí ověnčené náhrdelníky z pestrobarevných květin, z každé svatyně uslyšíme zpěv manter a ucítíme vůni santalového dřeva. K největší jeskyni nás po 272 schodech doprovodí opice a netopýři, a u jejího vchodu budeme obdivovat obrovskou zlatou sochu Murgy (nejvyšší socha Murgy na světě). Po návratu do KL ještě navštívíme nejstarší mešitu ve městě MASJID JAMEK, hlavní tržiště, budovu Nejvyššího soudu a s městem se rozloučíme z vrchu, z věže MENARA KL (421 m) nebo z proslulých věží PETRONAS TOWERS (452 m).
4. den:snídaně, dokončení prohlídky KL. V odpoledních hodinách transport na letiště a odlet na ostrovní "perlu Orientu" - PENANG. Ubytování u pláže v oblasti BATU FERRINGHI. Možnost večerních procházek po pobřeží nebo návštěvy nočního trhu, kde se prodávají šperky, batiky a další umělecké výrobky.
5. den:snídaně, relaxace na pláži, procházka malebnými zátokami a po útulných plážičkách nedaleko Batu Ferringhi, možnost odpočinku při jedné z relaxačních masáží, které tu místní nabízejí.
6. den:po snídani odjezd do penangského národního parku TAMAN NEGARA s několika variantami tras. První možností je trasa podél pobřeží kudy lze dojít ke skalnatému mysu Muka Head, který je nejzazším severozápadním cípem Penangu. Projdeme se po visutém chodníčku v korunách stromů a cestou narazíme na Opičí pláž TELUK DUYONG BEACH, kde nás přivítají poskakující opičáci, kteří tu mají svůj domov. Náročnější, ale zajímavější trasa, vede vnitrozemím na nádhernou pláž s bílým pískem PANTAI KERACUT, kde vás jistě zaujme meromiktické jezero, které je tvořeno sladkou vodou na povrchu a slanou u dna, což dalo vznik unikátnímu ekosystému. Na druhém konci pláže se můžete, s kapkou štěstí, přesunout k pozorování hnízdících želv. Při zpáteční cestě zavítáme do nejvoňavějšího místa Penangu, do zahrady tropického koření se skořicovníky, pepřovníky, badyáníky apod., nebo do zahrady orchidejí.
7. den:snídaně, následuje odjezd do GEORGETOWNU, kde se budeme proplétat georgetownskými uličkami plnými pouličních věštců a stánků s nejlepším jídlem v Malajsii, pěšky nebo rikšou se dopravíme do koloniální čtvrti, které vévodí pevnost CORNWALLIS s majákem a kaplí. Cestou podél přístavu narazíme na bílou věž s maurskou kopulí - VIKTORIINY PAMĚTNÍ VĚŽNÍ HODINY (upomínka na diamantové jubileum královny Viktorie). Kousek dál se vydáme na návštěvu Penangského muzea, které nabízí pohled na ucelenou historii ostrova. Kolem klanových domů a společenských síní mnoha emigrantských čínských komunit, se dostaneme k dolní stanici zubačky na PENANG HILL (BUKIT BENDERA), který se tyčí do výšky 821 m nad Georgetownem a na jeho vrchu vás možná překvapí příjemné chladno než dole u moře. Navíc se nám z vrcholku naskytne úžasný výhled na Georgetown i celý ostrov, a dokonce odsud můžete poslat domů i pohled z místní pošty. Vrcholem dnešního výletu je návštěva jedné z nejvýraznějších budov a národní ikony země, buddhistického Chrámu nejvyšší blaženosti KEK LOK SI se sochou velikého thajského Buddhy a Pagodou deseti tisíců Buddhů BAN PO THAR, což je sedmipatrová, 30 m vysoká věž charakterizující celý chrám, kde je opět patrný vliv několika kultur, jelikož se zde mísí design barmský, čínský a thajský. Lanovkou se dostaneme až na nejvyšší úroveň komplexu s 36,5 m vysokou bronzovou sochou Kuan-Jin, bohyně Milosrdenství.
8. den:snídaně, výlet do džungle TELUK BAHANG s jezírky a Muzeem lesnictví, navštívíme motýlí farmu se 150 druhy barevných motýlů a na farmě ochutnáme některé ze 140 druhů exotického ovoce.
9. den:po snídani odplujeme trajektem do tropického ráje s nádhernými západy slunce, do souostroví LANGKAWI, které je bezcelní zónou a klenotem malajského státu Kedah. Ubytujeme se v hotelu nedaleko pláže. Odpoledne volný program, možnost zapůjčení motocyklu či kola k prozkoumání blízkého okolí a pláží lemovaných vápencovými skalami, večer společná večeře v typické restauraci.
10. den:snídaně, lanovkou na horu GUNUNG MECHINCHANG (708 m) s krásnými výhledy na celé souostroví a jižní Thajsko, poté ke krokodýlí farmě a k vysokému vodopádu Temurun s možností koupání. Pravé malajsijské výrobky zakoupíme v řemeslnickém centrum Kompleks Kraf Langkawi a v podvečer si odpočineme ve vesničce AIR HANGAT s horkými prameny.
11. den:po snídani vyrazíme na lodní výlet kolem ostrovů DAYANG BUNTING se sladkovodním JEZEREM TĚHOTNÉ DÍVKY ideálním pro koupání, loď dále popluje na ostrov BERAS BASAH. Cestou zpět se zastavíme na obědě u Rýžové zahrady Laman Padi s muzeem, které je věnováno pěstování rýže.
12. den:snídaně, relaxace na pláži, nákupy v bezcelním ráji ve středisku Zon atd., odlet odlet do Kuala Lumpur a pak do Prahy.
13. den:přílet do ČR.
Malajsie - jeskyně Batu Caves Malajsie - Kuala Lumpur Malajsie - Kuala Lumpur - Petronas Tower Malajsie - Langkawi - mešita Al Hana Malajsie - Langkawi - pláž Malajsie - Penang  Dhamikarama Burmese Temple Malajsie - Penang - stonožka Malajsie - Penang - varan a pláž Malajsie - Penang - varan na pláži Malajsie - Penang - vodopády Batu Feringu Malajsie - Penang - západ slunce Malajsie - Penang Kek Lok Si - chrám Malajsie - Penang Taman Negra - Monkey beach Malajsie - Penang Taman Negra - Monkey beach Malajsie - Penang Tamna Negra Malajsie - pláž Langkawi Cenang Malajsie Langkawi sky bridge malajsie-langkawi-sky-bridge-vyhledy-2012 malajsie-langkawi-snorchlovani-koralove-utesy-2012 malajsie-langkawi-vodopad-2012 malajsie-lankawi-plaz-cenang-2012 malajsie-penang-cerstvi-kokos-2012.JPG malajsie-penang-georgetown-radnice-2012 malajsie-penang-kek-lok-si-chramovy-kompleks-2012 malajsie-penang-kek-lok-si-temple-2012 malajsie-penang-khoo-kongsi-2012 malajsie-penang-laksa-2012.JPG malajsie-penang-makak-2012.JPG malajsie-penang-motyli-farma-2012 malajsie-penang-taman-negara-plaz-2012.JPG

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kuala Lumpur

Název hlavního města Malajsie Kuala Lumpur znamená "bahnité ústí řeky". Tento název dostalo město pro svoji polohu poněvadž se nachází na soutoku řek Kelang a Gombak v centru západního břehu Malajského poloostrova. Od moře leží asi 35 kilometrů. Původně malá osada byla založeno jako zázemí sloužící pro nedaleko otevřené cínové doly. Jak doly prosperovaly město se rozrostlo a v roce 1896 bylo Brity zvoleno za sídlo jejich administrativy. I dnes v samotném centru města je možné vidět nádhernou koloniální architekturu.

Langkawi

Penang

Ostrov Penang o rozloze 285 km2 nacházející se na severozápadním pobřeží Malajského poloostrova je nejstarší britskou kolonií a přední rekreační oblastí Malajsie. Co ve skutečnosti činí ostrov Penang přitažlivým, je živé a fascinující město George Town na severovýchodním pobřeží ostrova. Město má mnohem silnější čínský nádech než např. Singapur nebo Hong Kong a v jeho starobylých čtvrtích máte pocit, že se čas zastavil nejméně před 50 lety. George Town je kompaktním městem a je velmi příjemné se jím procházet. Kterýmkoli směrem se vydáte, máte jistotu, že spatříte nádherné staré čínské domy, tržiště plná zeleniny a ovoce, chrámové obřady, typické tříkolky (trishaws), provozování tradiční čínské hry mahjong a spousty dalších zajímavostí asijského pouličního života.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,77 Kč
euro 25,33 Kč

Počasí