CK Pohoda Řecko Zájezd č. 2lef-agn

Agios Nikitas - AGIOS NIKITAS HOTEL ***

Řecko
Agios Nikitas, Lefkada
Poloha: Tradiční hotel je postaven terasovitě na jihozápadním svahu přímo ve vesničce…

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Poloha: Tradiční hotel je postaven terasovitě na jihozápadním svahu přímo ve vesničce Agios Nikitas. Hotelové pokoje jsou v horní části budovy, studia a apartmány pak v dolní části budovy. Do studií a apartmánů vcházíte z malého kamenem vydlážděného prostranství. I v horní části budovy je vydlážděný prostor, kde se podává snídaně a další občerstvení. Okolo hotelu vede cesta se schody, která Vás zavede přímo k tavernám, obchodům a na místní krásnou pláž. Odtud pak můžete pokračovat lodičkou na pláž Milos (závislé na sezóně). Pokud Vám schody nevyhovují, můžete použít delší cestu po místní komunikaci.

Vzdálenosti od městské pláže: cca 200 m.
od centra Agios Nikitas: cca 150 m.

Shrnutí : Příjemné ubytování s vynikající dostupností nejhezčích pláží západního pobřeží ostrova Lefkada, obchodů i taveren.

Ubytování: hotel ***

Informace o ubytování : hotelové pokoje
2 lůžka
snídaně

studia a apartmány
2-4 lůžka
bez stravování
- možnost dokoupení snídaní

Hotelové pokoje jsou pěkně vybavené a mají buď dvě řádná lůžka nebo manželskou postel. Jsou vybaveny sprchou, WC, ledničkou, TV, telefonem, balkónem a klimatizací (za příplatek). Pokoje jsou v prvním nebo druhém patře, výjimečně v přízemí. Z balkónů nebo teras je zpravidla výhled do zeleně.
Studia jsou až pro čtyři osoby, apartmány mají vždy jednu ložnici s manželským lůžkem a obývací kuchyň s rozkládacím gaučem až pro dvě děti. Studio i apartmán doporučujeme maximálně pro tři dospělé osoby nebo pro čtyřčlennou rodinu se dvěma menšími dětmi. Jsou vybaveny kuchyňským koutem (včetně vařiče, základního nádobí a ledničky), sprchou, WC, terasou a klimatizací (za příplatek). Na recepci je Wi-Fi.

Stravování: snídaně

Rozšířená kontinentální snídaně podávaná formou bufetu je u pokojů v ceně, u studií a apartmánů lze připlatit.

Doprava: letecky

Agios Nikitas Agios Nikitas Agios Nikitas Agios Nikitas Agios Nikitas Agios Nikitas Agios Nikitas Agios Nikitas Agios Nikitas Agios Nikitas apartmán - Agios Nikitas apartmán - Agios Nikitas hotelový pokoj - Agios Nikitas hotelový pokoj - Agios Nikitas městská pláž - Agios Nikitas městská pláž - Agios Nikitas městská pláž - Agios Nikitas studio - Agios Nikitas

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Agios Nikitas

Půvabná rybářská vesnička, která se choulí v zeleni mezi útesy na západním pobřeží ostrova. Dýchne zde na Vás kouzlo pomalu již zapomenuté romantiky, kterou podtrhuje dochovaná stará část s hlavní třídou, kde najdete obchůdky, kavárny ale i klasické řecké taverny.Největší předností tohoto místa je však požitek z koupání v modrozelených vodách otevřeného moře, které je lemováno jemnými oblázkovo-písečnými plážemi. Pláže Pefkoulia a Milos patří k nejkrásnějším plážím na ostrově. Dostanete se k nim pešky, za dobrých klimatických podmínek i lodním taxíkem. Jistě pak oceníte krásu západního pobřeží při pohledu z moře. Agios Nikitas je nejvyhledávanější místo na ostrově a patří také k nejatraktivnějším místům Řecka. Pravidelné autobusové spojení umožňuje častou návštěvu hlavního města Lefkas (asi 13 km). V okolí naleznete další úžasnou pláž Kathisma (4 km), klášter Faneromeni (7 km) a vesničku Karya. Ta je proslulá unikátními karyjskými výšivkami a krajkami, které zde můžete zakoupit. Délka transferu z letiště Aktio Preveza do Agios Nikitas: 32 km. (cca 1 hod)

Lefkada

Ostrov Lefkada, nazývaný též Lefkas, Vás ohromí svou nádhernou přírodou. Z azurového moře se zvedají strmé vápencové útesy, které jsou díky příznivému klimatu porostlé bujnou vegetací - nejpůvabnější jsou cypřiše, majestátní eukalypty, platany, pinie, zimní duby, ale i pivoňky, keříkovité muškáty a ibišky. V úrodných údolích se pěstují citrusové plody, olivy, vinná réva a zelenina. Vápencové svahy jsou přerušovány jedinečnými písčitými i oblázkovými plážemi, které jsou omývány šumícími vlnami křišťálově modrého moře. Pláže Porto Katsiki, Kathisma, Avali, Pefkoulia, Milos, Egremni a Agiofilli byste rozhodně měli vidět, protože patří k nejkrásnějším v Řecku. Hornaté vnitrozemí Vás upoutá svou malebností a typickým řeckým koloritem. Vesničky Lazarata, Agios Petros a Karya patří k nejmalebnějším. Naleznete zde řadu dalších zajímavostí - na severu klášter Faneromeni a středověkou pevnost Santa Mauru a na východní straně ostrova vodopády. Plovoucí most 50 m dlouhý spojuje ostrov s Akarnánií a umožní Vám snadný přístup na pevninu. Na jihu ostrova je velmi romantické místo - Mys Dukato. Při pohledu z výšin útesu do hlubin se Vám zatočí hlava a rázem pochopíte, proč v antice toto místo považovali za jeden ze vstupů do Hádovy podzemní říše. Toto místo je také připomínáno v souvislosti s básnířkou Sapfó, která zde údajně spáchala sebevraždu z nešťastné lásky. Kdysi zde stával Apollónův chrám. Nyní zde naleznete maják. K velkým zážitkům patří i návštěva řady ostrovů a ostrůvků, které přiléhají k Lefkadě - k nejzajímavějším patří Meganissi, Skorpios, Madouri a Sparti. Rozvoj turistiky na ostrově brzdil řadu let milionář Aristoteles Onassis, který se zasadil o to, aby Lefkada zůstala tím krásným a půvabným ostrovem jeho dětství a nestala se pouze dočasným domovem tisíců turistů.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,77 Kč
euro 25,33 Kč

Počasí