CK Pohoda Francie Zájezd č. 136

Španělsko, francouzská Riviéra

Francie
Marseille, Nice, Port Grimaud, Saint Tropez
Pro letošní sezónu jsme pro Vás připravili velmi zajímavý kombinovaný zájezd, kde…

10Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

14 490 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Pro letošní sezónu jsme pro Vás připravili velmi zajímavý kombinovaný zájezd, kde se můžete rekreovat jak na plážích Francouzské Riviéry, tak na španělském pobřeží Costa Maresme. Zároveň poznáte atraktivní místa v okolí pobytových míst, kam budou směřovat naše výlety. Španělská Costa Maresme tvoří začátek Costa Dorada, tj. Zlatého pobřeží, které se tak nazývá pro své dlouhé písečné pláže. U zájezdů je ubytování ve Španělsku v hotelu systému Fortuna (tj. **/*** hotel na pobřeží Costa Brava nebo Costa Maresme).

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v poledních hodinách.
2. den:Pobyt u moře.
3. den:MONTSERRAT - horský benediktinský klášter ležící v bizarním skalnatém pohoří. Jde o jedno z nejposvátnějších míst Katalánska, zasvěcené Panně Marii Montserratské. BARCELONA (UNESCO) - metropole Katalánska (zajímavá gotická čtvrť, přístav, vrch Montjuic, tepna starého města Rambla a hlavně velké množství staveb slavného španělského architekta Antoni Gaudího - Sagrada Familia, Tři Grácie, La Pedrera aj.).
4. den:BLANES – návštěva botanické zahrady. Romantický výlet lodí podél skalnatého pobřeží do TOSSY DE MAR – starobylé městečko s dávnou minulostí, rozložené v malebném zálivu a známé čistotou pláže (modrá vlajka EU), právem nazývané „perlou pobřeží“. Prohlídka městečka a hradeb bývalé pevnosti z 12.století, možnost koupání.
5. den:FIGUERES – návštěva muzea Salvatora Dalího. BESALÚ – malé historické městečko ve vnitrozemí, založené již Římany se zachovalou románskou architekturou známé svým kamenným středověkým opevněným mostem. GERONA – malebné historické město s pěknou katedrálou, která skrývá unikátní gobelín Stvoření, krásné uličky starého města.
6. den:Pobyt u moře.
7. den:Přejezd do Francie, zastávka v MARSEILLE - největší francouzský středomořský přístav s dlouhou historií již od dob římského osídlení. Překrásná vyhlídka na město a ostrovy od katedrály Notre Dame de la Garde.
8. den:ST. TROPEZ - jedna z hlavních turistických atrakcí Riviéry. Jeho krásu objevily významné osobnosti: P. Signac, H. Matisse a S. G. Colettová. Po R. Vadimovi a B. Bardot následovala vlna turistů, kteří přijíždějí do tohoto malebného místa. Možnost koupání. PORT GRIMAUD - unikátní lagunové městečko, které je protknuto množstvím vodních toků. Romantické městečko RAMATUELLE.
9. den:NICE - město s romantickou starou částí i palmovou Anglickou promenádou a starý původně římský přístav. MONACO - MONTE CARLO - krásou zářící malé knížectví. Možnost návštěvy Oceánografického muzea, katedrály knížecí rodiny nebo Knížecího paláce a v Monte Carlu slavného Casina.
10. den:Příjezd v odpoledních hodinách.
Francie_Marseille_1 Francie_Port griamud Francie-Port Grimaud Francie-St. Tropez Francie-St. Tropez-II Marseille-02 Marseille-29 Marseille-35

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu ve Španělsku (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 2x ubytování v hotelu ve Francii (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenze

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 330 Kč)
  • 2x snídaně ve Francii (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3200 Kč)

Marseille

Marseille - po Paříži druhé největší město Francie a nejvýznamnější přístav leží na středomořském pobřeží. Žije zde směsice národů okolí Středozemního moře. Střed města - změť úzkých uliček - je obklopen moderními budovami a širokými ulicemi. Proslulý hrad d´If ze začátku 16. stol. byl dlouho těžkou věznicí. Jedním z jejích vězňů byl i hrabě Monte Christo, hrdina stejnojmenného románu A. Dumase. Město dalo také název francouzské hymně - Marseillaise.

Nice

Nice je bezesporu nezpochybnitelnou metropolí Azurového pobřeží. Jeho členité pobřeží s převážně oblázkovými plážemi je poseto hotely, rezidencemi a přístavy jachet. V létě sem lidé přijíždějí za sluncem, v zimě jej oživuje karneval. Kdysi to bylo městečko v chráněné poloze u ústí říčky Paillon do moře, nyní se rozprostírá po celém zálivu. Nábřeží zdobí promenáda des Anglais, osázená palmami, na které lze příjemně trávit večery. Nice nabízí nejen jedinečně upravené pláže, ale i krásné staré centrum, ruiny římských staveb, muzea a vzácné kulturní památky.

Port Grimaud

Středomořské středisko Port Grimaud se nachází asi 5 minut pěší chůze od kempu s našimi karavany. Bylo vystavěno v letech 1963-66 ve svérázném architektonickém stylu. Je jakousi miniaturní napodobeninou Benátek včetně kanálů, mostů a dalších typických rysů benátské architektury. Proto je nazýváno francouzskými Benátkami. Kanály, které protkávají celé letovisko se smíšenou vodou, jsou plné mořských a sladkovodních ryb. Dopravu mezi jednotlivými poloostrůvky městečka zajišťují malé loďky a motorové čluny. Každý čtvrtek a neděli se změní centrální náměstí na roj lidí a obchodníků, neboť zde probíhá typický francouzský trh. Centrum střediska poskytuje posezení v mnoha útulných restauracích s výbornou kuchyní včetně sezónní nabídky čerstvých jedinečných ústřic, jejichž úprava patří k místní specialitě. Pláže v Port Grimaud jsou písčité s pozvolným vstupem do vody a patří k nejlepším v této oblasti.

Saint Tropez

Kdo by si nevzpomněl na zbrklého četníka, který toto provensálské středisko proslavil? Podle legendy je pojmenováno po Sv. Tropezovi, kterému byla sťata hlava a loďka s jeho neporušeným tělem přistála právě zde. Středisko se nachází v jednom ze zálivů Azurového pobřeží, v němž se setkává půvab malého přístavu, typických domů a ulic malé jižní obce s překrásnými plážemi a sluncem ozářeného moře. Mírné středomořské klima doplňuje vše potřebné ke krásné dovolené, ale ještě něco navíc: výtečné služby, předkládané s výtečným francouzským šarmem. Středisko je situováno na úzkém poloostrově. Přímo na okraji St. Tropez je městská pláž. Hlavním cílem rekreantů je však rozsáhlý komplex pláží na opačné straně poloostrova ve vzdálenosti asi 10 km od střediska. V délce mnoha kilometrů se tam táhnou jedny z nejlepších pláží Středomoří.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,67 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí