CK Pohoda Velká Británie Zájezd č. 356

Nejkrásnější místa Skotska pěšky

Velká Británie
Londýn, Edinburgh, Skotsko, Anglie, Anglie, IsleofSkye
Skotsko, zemi úžasných přírodních krás, vám chceme nabídnout v podobě, která je oceňována…

12Počet dnů:

19.07.2023Termíny od:

32 990 Kč Cena od:

12 - denní zájezd

Skotsko, zemi úžasných přírodních krás, vám chceme nabídnout v podobě, která je oceňována u našich zájezdů s pěší turistikou. Co nejméně času v autobuse, co nejvíce času ve volné krajině při túrách a procházkách. Vybrali jsme pro Vás ty nejhezčí úseky na Skotské vysočině, pohoří Cuillin Mountains na ostrově Skye patří k nejkrásnějším v Británii. Túry jsou doplněny procházkami zahradami a parky u malebných zřícenin Fountains Abbey či hradu Blair Castle. Výstup na nejvyšší horu Británie Ben Nevis, prohlídka palírny pravé skotské whisky s ochutnávkou, výhled na jezero Loch Ness, či prohlídka hlavního města Edinburgh patří k nezbytným položkám zájezdů do Skotska. Cestou tam si navíc prohlédneme perlu Flander Bruggy, cestou zpět Londýn.

POZNÁMKA: Jízdní řády trajektů na sezónu 2020 nejsou přesně známy v době uzávěrky katalogu, CK si vyhrazuje právo na drobné úpravy programu z důvodu změny jízdního řádu trajektu.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v odpoledních hodinách, noční přesun do Brugg.
2. den:Prohlídka historického centra BRUGG pěšky a po vodě. Noční trajekt do Anglie (4lůžkové kajuty).
3. den:Přejezd na sever. Prohlídka „hlavního města severní Anglie " YORKU (procházka po hradbách, pro zájemce prohlídka největší gotické katedrály v Severní Evropě - Minster). Prohlídka nádherných ruin opatství FOUNTAINS ABBEY, procházka parkem, cesta na sever. Ubytování v pozdních večerních hodinách. (2noci na stejném místě)
4. den:Oblast Skotska. Pěší túra po první části dálkové trasy WEST HIGHLAND WAY z Drymen do Balmahy s výhledem na LOCH LOMOND a jeho ostrovy (12 km, převýšení 270 m). Odpoledne zastávka s prohlídkou jedinečné palírny skotské whisky GLENGOYNE.
5. den:Přejezd podél LOCH LOMOND a rašelinišť RANNOCH MOOR. Pěší túra po druhé části dálkové trasy WEST HIGHLAND WAY od hotelu Kingshouse pustinami k Telfordovu mostu v BRIDGE OF ORCHY (délka 18 km, převýšení 250m). Přejezd přes nejkrásnější skotské údolí GLENCOE se zastávkou na vyhlídce. Odjezd do místa ubytování (4 noci na stejném místě).
6. den:Turistické centrum FORT WILLIAM. Za příznivého počasí výstup na nejvyšší horu Británie BEN NEVIS (1 343 m, délka trasy 19 km).
7. den:Odjezd k východišti nejnovější Skotské dálkové trasy GREAT GLEN WAY. Odpočinková túra z FORT AUGUSTUS (soustava zdymadel, vyhlídka na jezero LOCH NESS) podél Kaledonského kanálu a jezera LOCH OICH do LAGGAN LOCKS (délka trasy 10 km, převýšení minimální), turistika v okolí Fort William, zpět na ubytování.
8. den:Odjezd na kouzelný ostrov SKYE , zastávky na zajímavých místech, túra v nejhezčím pohoří v Británii CUILLIN MOUNTAINS, (20 km, převýšení 450 m). Odjezd z ostrova, ubytování v pozdních večerních hodinách.
9. den:Odjezd do „hlavního města severu" INVERNESS, možnost nákupů upomínkových předmětů na pěší zóně. Prohlídka hradu BLAIR CASTLE, jehož vévoda drží jedinou soukromou armádu v Británii, procházka zahradou a parkem s lesními velikány a krátká prohlídka nejmenšího katedrálního města DUNKELD.
10. den:EDINBURGH - výstup k Artušovu křeslu s panoramatickým pohledem na celé město. Návštěva hradu Edinburgh Castle, Královské míle a pro zájemce královského paláce Holyroodhouse, Calton Hill, ZOO, muzea, galerie, botanické zahrady, muzea Země, Skotského parlamentu, HMY Britannia, Rosslynské kaple aj., ostatní odpočinek a posezení v některé z kaváren či útulných hospůdek. Noční přejezd do Londýna.
11. den:Ráno příjezd do centra Londýna , odpočinek a individuální program, večer odjezd trajektem do Francie, noční přejezd přes Německo do ČR.
12. den:Příjezd v odpoledních hodinách.
blair - hr blair - pa blair - za edinburg - 3 glen - gar skye - mos skye - po2 skye - sl2 skye - sli skye - tu2 skye - za York_minstr1

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autobusem
  • trajekt nebo Eurotunel do Anglie a zpět
  • 7x nocleh ve 2lůžkových pokojích se snídaní v hotelech
  • 1x nocleh ve 4 lůžkové kajutě
  • průvodce

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45.000 Kč (příplatek: 780 Kč)
  • 7x večeře (příplatek: 5500 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 8000 Kč)

Londýn

Málo hlavních měst hraje tak důležitou roli v kulturním i obchodním životě země jako Londýn. Dokládá to i nebývalý zájem turistů i obchodníků o toto město. Londýn je klenotnicí umění všech slohových údobí, sídlo mnoha muzeí a galerií. Nabízí tradice, které trvají po staletí, jako např. okázalou výměnu stráží v Buckinghamském paláci. Mezi významné církevní stavby patří katedrála sv. Pavla, Westminsterské opatství a římskokatolická westminsterská katedrála. Každý zná i sídla královské rodiny, jako je Tower, kde lze spatřit korunovační klenoty, nebo Kensingtonský, Buckinghamský a Svatojakubský palác. Z řeky Temže je impozantní pohled na komplex budov parlamentu zakončený známou věží Big Ben. Symbolem města je i Tower Bridge, poslední most přes Temži před ústím do moře.

Edinburgh

Hlavní město Skotska, město s majestátním hradem a drsným větrným podnebím. Pro svůj bohatý kulturní život je nazýváno "Athénami severu". Sídlí tu řada kulturních a uměleckých institucí: národní galerie, Skotská královská akademie, Skotské královské muzeum nebo muzeum moderního umění. Středem starého města je "královská míle", prostranství na cestě od hradu kolem katedrály sv. Víta ze 14. až 15. stol. k Holyroodu. Tzv. Holyroodhouse byl sídlem skotských králů včetně královny Marie, popravené v r.1587.

Skotsko

Skotsko zabírá přibližně jednu třetinu ostrova Velká Británie a je druhou největší zemí Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Patří k němu i čtyři souostroví, a to Orkneje, Shetlandy a Vnitřní a Vnější Hebridy.

Anglie

Zájezdy do Anglie se již léta nachází v trvalé nabídce cestovních kanceláří. Poznávací zájezdy do Anglie směřují hlavně do metropole Anglie Londýna, dále do jižní Anglie až na výběžek Cornwallu Landś End i do střední Anglie, kde se nachází významná univerzitní města Oxford a Cambridge.

Anglie

Anglie je největší ze čtyř zemí, které tvoří Spojené království Velké Británie a Severního Irska. Je z nich také nejlidnatější; obývá ji 52 milionů obyvatel, tj. zhruba 90 % celkové populace. Anglie leží na ostrově Velká Británie a sousedí s Walesem na západě a se Skotskem na severu. Západně od ní se nachází Severní Irsko a Irsko a jihovýchodně Francie a Normanské ostrovy.

IsleofSkye

IsleofSkye

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí